Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Потрібно, щоб громада активізувалась і працювала

05 сер 2019

У неділю, 4 серпня, міський голова Олександр Супрунюк спілкувався з мешканцями вулиць Млинова, Старонетішинська, Снігурі, Космонавтів, Підгірна, Лісова та пров. Зелений, що в садибній забудові міста.

Про те, що людям, які прийшли на зустріч з міським головою, не байдуже те, чим живе сьогодні рідне місто, його благоустрій та перспективи розвитку, свідчила кількість різного роду запитань. Вони цікавились, коли буде завершено вирізання великих дерев на території старого кладовища, яке розпочалось ще весною. На сьогоднішній день вирізано 48, а потрібно вирізати майже 60. Мешканцями садибної забудови було зібрано 50 тис. грн., ще 3 тис. грн. додалося від продажу зрубаних дерев, а 70 тис. грн. – виділено з міського бюджету. Детально про ситуацію довкола вирізання дерев розповів депутат міської ради Юрій Максимчук, який є ініціатором проведення цих робіт. Через певні обставини, сьогодні КП «Благоустрій» займається пошуком іншого підрядника. До кінця жовтня планується завершити роботи з вирізання дерев на старому кладовищі.

 Неабияк обурювались люди і іншою проблемою, пов’язаною зі старим кладовищем – стихійним смітником. Але причина тому лиху – вони самі. Потрібно не байдуже спостерігати за негідним вчинком сусіда, а зробити йому зауваження, або повідомити відповідні служби.

Переймаються мешканці садибної забудови неналежним вуличним освітленням (перебуває на балансі обленерго) – потребують заміни ліхтарі. Ця проблема вирішиться найближчим часом. Як розповів міський голова О. Супрунюк, наприкінці серпня розпочнеться реалізація проекту НЕФКО щодо реконструкції вуличних електромереж у висотній забудові міста. Демонтовані під час цих робіт світильники будуть модернізовані і переведені на діодне джерело. Ведуться перемовини з обленерго, щоб їх встановити на електроопорах в садибній забудові міста.

Скаржились нетішинці на те, що після проведення ремонту доріг залишається дрібний щебінь – худоба не може пройти, на тротуари викидає спецтехніка сніг при розчищенні доріг, на відсутність ліхтаря на перехресті в районі буд. № 9 по вул. Старонетішинська, на відсутність з’їдів на тротуарах, на низький тиск у водогоні – люди почали ставити свої наносні станції, ігнорують укладення договору -  не маючи лічильника, поливають городи водою з водогону…

Декілька власників будинків по вул. Лісова звернулись з проханням посприяти у вирішенні технічного питання щодо приєднання їхніх обійсть до водогону.

Люди просили встановити в садибній забудові міста вказівники з назвами вулиць і номерами будинків, цікавились принципом формування міського бюджету і його розподілом, хто вирубує ліс за «Хуторком», як відбувався процес утворення Нетішинської міської ОТГ і т. ін.. Олександр Супрунюк також поділився планами щодо очищення обвідного каналу та створення єдиної оперативно-чергової служби в місті, вона має запрацювати до закінчення нинішнього року.

Люди, які були присутні на зустрічі, також мали змогу тримати почути відповіді на індивідуальні запитання від першого заступника міського голови Івана Романюка, заступника міського голови Ольги Бобіної, керуючої справами виконкому Оксани Брянської, начальника управління праці та соціального захисту населення Валентини Склярук, директора КНП «Центр ПМСД» Лариси Клочай, заступника КП «Благоустрій» Віктора Леляха.

Задля того, щоб міська влада та відповідні служби оперативніше реагувала на певні потреби та проблеми громади, за словами міського голови Олександра Супрунюка, потрібно, щоб громада активізувалась, згуртувалась та почала працювати.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради