Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Покрова: свято воїнів, козаків та захисту

16 жов 2019

Із показовими виступами нащадків козацької слави, вихованців Школи бойового гопака «Сварог», святковою концертною програмою, віншуванням героїв, мужніх захисників цілісності нашої держави, молебнем і смолоскипною ходою у Нетішині відзначили День захисника України.
Вдень 14 жовтня на площі перед Палацом культури розгорнулася виставка «Мілітарна зона». Вздовж площі представники військової частини 3043 з охорони Хмельницької АЕС та 3-й Державний пожежно-рятувальний загін розмістили 6 одиниць техніки, а також показали присутнім зброю, військове обмундирування та засоби захисту від нападників.
Справжня феєрія українських барв, піднесене почуття патріотизму та небувала гордість, що ми українці панували у великій залі Палацу культури під час урочистостей з нагоди Дня захисника України. Виступи почесних гостей, яскраві танцювальні номери творчих колективів міста, патріотичні пісні, подяки мужнім героям АТО, козакам і їх близьким – усе це мало місце у святковій програмі.
Урочистості розпочались хвилиною мовчання в знак пам’яті про загиблих героїв нашого часу, які віддали своє життя за Україну. До вітального слова запросили очільника міста Олександра Супрунюка, який подякував захисникам України за вірність своєму народу, мужність і героїзм та зазначив, що кожен з нас повинен пам’ятати про тих, хто продовжує боронити та захищати рідну землю від ворога.
Почесними грамотами виконавчого комітету Нетішинської міської ради та цінними подарунками цього дня були відзначені члени ГО «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО» Олег Франковський, Ярослав Тихан, Сергій Слоневський, Роман Маліновський, Олександр Лозінський, Іван Зарічний, представники військової частини 3043 з охорони Хмельницької АЕС Павло Бречко, Олег Зінчук, Олена Новіцька, Євген Пізнюр, члени громадського формування з охорони громадського порядку при Нетішинській міській ГО «Нетішинський козацький полк Хмельниччини» Валерій Василюк, Галина Декалюк, Тетяна Ожегова, Володимир Подзерук, Оксана Подзерук та Олександр Шминдрук. До привітань воїнам світла приєднався заступник генерального директора Хмельницької АЕС Віктор Демидюк. Отаман Нетішинського козацького полку Олександр Грицаєнко нагородив Почесними грамотами та відзнаками військових, які ще донедавна мужньо боронили рідну державу, а також козаків, що оберігають спокій мешканців нашого міста. Патріотичний настрій дарували усім присутнім солісти і творчі колективи міста. Після урочистої програми керівництво міста разом з учасниками АТО поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Вітчизни і пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні. Увечері усі не байдужі взяли участь у молебні та смолоскипній ході, що пройшла центральною вулицею міста до площі перед Палацом культури.
День захисника України – це ще один гарний привід вшанувати мужність і героїзм захисників незалежності та територіальної цілісності України, військові традиції і перемоги нашого народу. Слава Україні! Героям Слава!


Відділ з організаційних питань апарату
Виконавчого комітету Нетішинської міської ради