Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Перемога свята, Перемога!

09 тра 2019

Їхні очі бачили сотні битв, вони пережили важкі випробування у роки військової юності, піднімали країну після воєнних руїн. Хтось – на фронті, а хтось – в тилу відстоював світле майбутнє для своїх дітей і онуків. Вони – це історія української держави в емоціях. Вони – це ветерани Другої світової війни, Герої поколінь.
8 травня, у День пам’яті та примирення, у великій залі Палацу культури зібралися представники міської влади, установ, підприємств, громадських організацій та небайдужі мешканці міста, щоб подякувати живим борцям проти нацизму і вшанувати померлих. Урочистості з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні розпочали учасники народного хору ветеранів війни та праці «Журавка». З вітальним словом до присутніх звернулася заступник міського голови Ольга Бобіна. Ольга Петрівна висловила ветеранам війни слова вдячності за безстрашність, витривалість і силу духу, що є зразком справжнього патріотизму та благородства, побажавши їм міцного здоров'я, благополуччя і мирного неба над головою. До привітань приєднався заступник генерального директора з кадрів та соціального розвитку ВП ХАЕС Віктор Демидюк. З нагоди свята подяками виконавчого комітету міської ради і цінними подарунками були відзначені члени Нетішинської міської організації ветеранів, а саме: Олексій Дяченков, Євдокія Лебідь, Дмитро Мельник, Ніна Пилипчук, Надія Чубата, Галина Фурсяк та інші. Заступник голови Нетішинської міської організації ветеранів Микола Корінний привітав усіх з цим величним днем 74-ої річниці перемоги над нацизмом та наголосив на тому, що українці, нащадки великих героїв, чиї імена навіки вписані в історію України і світу. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих, котрі віддали життя за Україну у Другій світовій війні, під час Революції Гідності та на сході нашої держави.
Після офіційної частини концерт продовжили творчі колективи міста. У віршах, вокальних та хореографічних номерах згадувались грізні події війни, яка змінила долю мільйонів людей, війни, яка навчила світ об'єднуватися в боротьбі проти агресора. По завершенню урочистостей представники міської влади поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Вітчизни, а ветерани війни –до пам’ятника загиблим воїнам. Здавалося б, після більше як 7-ми десятиліть, рани мали би загоїтися, але занадто високою була ціна перемоги в тій жорстокій війні. Ми пам’ятаємо. А тому – ніколи знову! Низький уклін тим, хто захищав, і тим, хто вистояв. Подяка і вічна шана вам, шановні ветерани!


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради