Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Офіційний коментар Славутського лісгоспу щодо ситуації з вирубкою лісів в районі вул. Солов'євської

15 сер 2019

Нещодавно в одній із нетішинських публічних спільнот була розміщена інформація щодо масової вирубки лісів в районі вул. Солов'євської. Адміністрація Славутського лісгоспу повідомляє, що на земельній ділянці лісогосподарського призначення проводяться планові заходи.
Враховуючи те, що тривалий час (більше 15 років) дані ліси були безгосподарними, ці заходи спрямовані на поліпшення якісного та санітарного стану лісу, тобто, проведення вибіркової рубки з видаленням відсталих у рості, кривих, фаутних, всихаючих, сухих, зламаних та повалених дерев, яких за весь цей час суттєво накопичилося. В цілому, це негативно впливає на санітарний стан даного лісового масиву (фото додаються) – накопичення популяції шкідників та хвороб лісу, що може призвести до повного його всихання та погіршенням протипожежної ситуації, і що також є небезпечним для відвідувачів лісу.
Так, на даній території проводиться рубка догляду – прохідна рубка, а також рубка оздоровлення лісу – вибіркова санітарна рубка. Ці заходи мають відповідні дозвільні документи – лісорубні квитки, які були видані на підставі дозволів та погоджень відповідних служб та органу місцевого самоврядування.
Слід зазначити, що лісгоспом за користування лісових ресурсів (деревини) та використання земель сплачуються обов’язкові податки, яких у 2018 році в бюджет Нетішинської міської ради було сплачено – 78 тис. грн., а за 7 місяців цього року, враховуючи новий податок на землю – близько 400 тис. грн.
Довідково: за будь-якою інформацією щодо проведення заходів, виявлення порушень та інших питань, прохання звертатися у відділ лісового господарства за тел. 7-03-80, лісничого Нетішинського лісництва за тел. 0673840456 або адміністрації лісгоспу тел. 7-03-50 (директор).
Шановні нетішинці!
Звертаємося до вас з проханням: перш, ніж розповсюджувати неперевірену інформацію в соціальних мережах, впевніться в її достовірності. Такого роду матеріали призводять до соціальної напруги та безпідставних звинувачень.