Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Отруєння собак у Нетішині: міська влада спільно з волонтерами шукаюьть шляхи вирішення болісного питання

21 чер 2019

Декілька тижнів у Нетішині не вщухає занепокоєння хвилею отруєнь собак: як безпритульних, так і домашніх. Причина такого жахіття – отрута, яку невідомі навмисно розсипають по місту. Відомо, що 13 собак, які з'їли небезпечну речовину, померли у жахливих стражданнях.
У середу, 19 червня, вдруге відбулася зустріч міського голови Олександра Супрунюка із власниками домашніх тварин, волонтерами. До зустрічі долучилися перший заступник міського голови Іван Романюк, заступник начальника Нетішинського відділення поліції Андрій Кондратюк, директор КП НМР «Благоустрій» Віктор Кондрацький. Люди, які втратили своїх чотирилапих улюбленців, волонтери спільно з представниками влади шукали шляхи вирішення болісного питання.
Відтак, Андрій Кондратюк повідомив присутніх, що місцеві правоохоронці за підтримки небайдужих нетішинців знайшли людину, яка у соціальній мережі Фейсбук поширювала заклики до жорсткого знищення собак. Складено протокол за ч.2 ст.89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який був спрямований на розгляд суду. За результатами розгляду винесено постанову суду про притягнення особи до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 300 неоподаткованих мінімумів (5100 грн.).
Керівник комунального підприємства «Благоустрій» Віктор Кондрацький розповів, що наразі продовжується робота в притулку для тварин. Працівники копають траншеї, встановлюють опалубку для бетонування, виготовляють будки для собак. Окрім того, найближчим часом планується встановлення двох камер відеоспостереження в різних мікрорайонах міста, обираються місця та зони для вигулу домашніх улюбленців.
Багато думок щодо шляхів вирішення питання звучало з вуст волонтерів та представників міської влади, зокрема, присутні обговорювали можливість чергування містом вночі, залучення небайдужих мешканців до роботи в притулку для тварин. Міський голова запропонував збільшити винагороду за пошук людей, які жорстоко вбили собак у Нетішині – від 20 до 30 тис. грн. (10 тис. грн. очільник міста надасть для волонтерів). Окрім того, з’явилася інформація, що у місті почали труїти котів. Відомо, що вже 4 кота померли в жахливих муках. Робота продовжується! Якщо вам відома будь-яка інформація, що стосується цього болісного питання – просимо звертатися до правоохоронних органів.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради