Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішин готується до літньої оздоровчої кампанії

27 тра 2019

Під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної пройшло засідання координаційної ради з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків в місті Нетішині. На порядок денний виносилися питання щодо проведення оздоровчої кампанії 2019 року та фінансування літньої оздоровчої кампанії, роботи закладів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста, організації проведення культурно-масових та мистецьких заходів для дітей, що відпочивають у пришкільних таборах.

Начальник відділу молоді та спорту виконавчого комітету міської ради Любов Рябчук проінформувала присутніх щодо переліку нормативно-правових актів, що регулюють питання організації оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Також Любов Іванівна зауважила, що цьогоріч із бюджету міста на літню оздоровчу кампанію виділені кошти у сумі 1 млн. 377 тис. грн. З них: 414 тис. 900 грн. – на організацію та функціонування пришкільних таборів, 27 тис. грн. – на перевезення і супровід дітей, які будуть направлятися на оздоровлення у дитячі табори, 937 тис. 700 грн. – на придбання путівок талановитим та обдарованим дітям, дітям учасників АТО та бойових дій, для дітей працівників бюджетної сфери.

Любов Рябчук також звернула увагу членів координаційної ради на те, що за державні кошти, кошти обласного чи місцевого бюджетів одна дитина може оздоровитись лише один раз на рік. Окрім того, при розподілі путівок перевага надається дітям пільгових категорій, які не оздоровлювалися в минулих роках. Начальник управління освіти виконавчого комітету міської ради Василь Мисько розповів про стан готовності таборів з денним перебуванням дітей до літньої оздоровчої кампанії. Табори працюватимуть у період з 1 червня протягом 14 днів.. Харчування дітей в день становить орієнтовно 40 грн. 80 коп. на одну дитину, а це один з найвищих показників в області. Заклади культури готові працювати з пришкільними таборами  щодо організації та проведення культурно-розважальних заходів. Чекає дітей і художня школа, функціонуватимуть різноманітні гуртки і проводитимуться майстер-класи.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради