Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинська міська філія ХОЦЗ інформує!

24 лип 2019

Для безробітних,  які  перебувають на обліку в Нетішинській міській філії Хмельницького ОЦЗ та мають  професії неактуальні на ринку праці, потребують мотивації до легального працевлаштування та цікавляться питаннями виїзду закордон 23 липня 2019 року проведено семінар "Запобігання  нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої праці" до участі у якому було запрошено  головного спеціаліста відділу соціальних допомог, компенсацій та у справах сім’ї управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради Ірину Поліщук.

Мета заходу - підвищення рівня усвідомлення проблем пов’язаних з трудовою міграцією,  ознайомлення з механізмом торгівлі людьми та дітьми, схемами та шляхами вербування, правилами, яких необхідно дотримуватися при виїзді та перебуванні за кордоном.

Під час заходу Ірина Петрівна розповіла про ознаки злочину, форми експлуатації, існуючі шахрайські схеми, шляхи запобігання потрапляння у тенета злочинців. Також поінформувала присутніх щодо видів і форм трудового рабства, шляхів надання підтримки і допомоги потерпілим. Наголосила про можливість отримати допомогу від держави та благодійного фонду  "Ксена" тим, хто постраждав від торгівлі людьми.

Семінар проходив в інтерактивному форматі, томі всі присутні мали змогу  задавати питання, що їх цікавили та одразу отримати на них відповідь.

 

                                              

Підготовлено

відділом надання соціальних послуг

Нетішинської міської філії ХОЦЗ