Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинська міська ОТГ з бюджетом – 2020

23 гру 2019

20 грудня відбулась 66-та сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Головував на ній міський голова Олександр Супрунюк. Депутати розглянули 90 питань порядку денного, переважна більшість яких, уже традиційно, стосувалась земельних відносин. Звичайно ж, най важливішим питанням того сесійного дня було прийняття бюджету-2020 Нетішинської міської ОТГ.

Про депутатські запити – перше питання порядку денного. Цього разу їх було два, обидва вони були підтримані. Депутатський запит Михайла Брожика (фракція ВО «Свобода») був адресований міському голові з проханням посприяти в облаштуванні місця для паркування автомобілів біля дренажно-обвідного каналу (неподалік буд. № 20, 22, 24) по вул. Шевченка за допомогою фінансування (повного чи часткового) з місцевого бюджету; Олександра Марчука (фракція ВО «Свобода») – щодо облаштування автобусної зупинки по вул. Михайлова між стадіоном і басейном.

Депутатами одноголосно, без обговорення, були підтримані 2 звернення від імені Нетішинської міської ради: до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народного депутата України Олени Копанчук щодо реалізації права на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження АЕС та до народного депутата України Олени Копанчук щодо ініціювання внесення змін до ст. 7 Закону України «Про ринок електричної енергії».

Рішенням міської ради внесено зміни до назв міських програм. Відтепер вони називатимуться програмами Нетішинської міської ОТГ. Внесено також зміни до бюджетів Нетішина та Старокривинської сільської ради на 2019 рік.

Що стосується Нетішинської казни, то здійснено переміщення коштів, відповідно до бюджетних запитів головних розпорядників коштів бюджету міста, передбачено кошти на заробітну плату працівникам КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» (2,5 млн. грн. медичної субвенції) та на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет - 141 тис. 800 грн. цільових видатків, зменшено обсяги резервного фонду.

Відповідно до рішення міської ради на 800 тис. грн. збільшено статутний фонд КП НМР «ЖКО». Таке рішення було прийнято з метою організації капітальних ремонтів тих багатоквартирних будинків, де комунальне підприємство є управителем. Відтепер співвласники багатоквартирних будинків матимуть змогу запозичувати безвідсотково кошти на проведення капітальних ремонтів житла на договірних засадах. Таким чином, урівняно співвласників будинків, які мають різні форми управління – ОСББ та будинкоуправління. Як відомо, програма револьверного фонду щодо безвідсоткового кредитування капітального ремонту житлового фонду вже більше року діє для ОСББ.

Прийнято рішення міської ради про продовження дії деяких рішень Старокривинської сільської ради у 2020 році: про встановлення ставки транспортного податку; про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку; про встановлення єдиного податку; про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухомемайно, відмінне від земельної ділянки; про встановлення туристичного збору.

 Затверджено фінансовий план двох комунальних підприємств міської ради: «ЖКО» та «Благоустрій». Також рішенням міської ради затверджено Порядок та норматив відрахування частини чистого прибутку (доходу) підприємствами, що належать до комунальної власності територіальної громади. Його розмір становитиме 15 відсотків.

Рішенням міської ради утворено 3 цільові фонди Нетішинської міської ОТГ - приватизаційний житловий, соціально-економічний та культурного розвитку, збереження зеленого господарства. Затверджено положення цих фондів. Ще одним рішення було створено фонд охорони навколишнього природного середовища у складі бюджету Нетішинської міської ОТГ. Затверджено і 3 програми Нетішинської міської ОТГ: захисту дітей на 2020-2024 роки; природоохоронних заходів на 2020 рік; земельних відносин на 2020- 2022 роки.

Відтепер 3 заклади культури мають дещо іншу назву. Перейменовано, відповідно до рішення міської ради, ПСМНЗ «Нетішинська художня школа» - в мистецьку школу «Нетішинська міська художня школа», ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв» – у мистецьку школу «Нетішинська школа мистецтв», Нетішинська міська централізована бібліотечка система - у Публічну бібліотеку Нетішинської міської ОТГ.

 Майже без обговорень та одноголосно (23 – «за») депутати підтримали проєкт бюджету Нетішинської міської ОТГ на 2020 рік. Попередньо, за словами Марії Самохіної (ВО «Батьківщина), голови постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів, податкової та тарифної політики, проєкт був одноголосно підтриманий і профільною депутатською комісією.

Отже, відповідно до рішення міської ради, визначено на 2020 рік доходи Нетішинської міської ОТГ в сумі 411 млн. 857 тис. 575грн. ( загальний фонд – 407 млн. 039 тис. 347 грн., спеціальний фонд – 4 млн. 818 тис. 228 грн.). Видатки бюджету Нетішинської міської ОТГ визначено в сумі 408 млн. 691 тис. 408 грн. (загальний фонд - 402 млн. 472тис. 870 грн., спеціальний - 6 млн. 218 тис. 538грн.). Залишок нерозподілених коштів за загальним фондом визначено у сумі 4 млн. 566 тис. 477 грн.

Щодо земельних питань, то головування по них проходило практично без обговорення. Всі вони попередньо детально аналізувались та вивчались постійною комісією міської ради з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, яку очолює Сергій Степанюк (фракція «Європейська Солідарність»). У нинішньому році 66-та чергова сесія міської ради була останньою. Наступна відбудеться вже в 2020-му. За попередньою інформацією, позачергова сесія відбудеться 3 січня.

Відділ з організаційних питань апарату

 виконавчого комітету Нетішинської міської  ради