Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинець Микола Руцький – цьогорічний лауреат обласної премії імені Дмитра Прилюка в галузі журналістики

16 тра 2019

Конкурс на здобуття обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики на Хмельниччині проводиться вже восьмий рік поспіль. Протягом його проведення лауреатами обласної премії імені Дмитра Прилюка стали 16 журналістів та письменників. Цьогорічним лауреатом обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики став письменник Микола Руцький з нашого міста за художньо-документальне видання «Ми у вічі сміялися смерті…». Таке рішення одноголосно прийнято 15 травня 2009 року на засіданні конкурсного комітету з присудження обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.
Як прокоментував видання у своїй рецензії до книги академік Національної академії наук України Микола Жулинський «…книга «вибудувана» на документальному фундаменті. Колосальна кількість архівних матеріалів, розповіді очевидців, судові справи, величезний масив використаної літератури – і все це зосереджене завдяки майстерній індивідуалізації характерів та художньому зображенню реальних подій на висвітленні героїки і жертовності вояків Української Повстанської Армії. Микола Руцький, по суті, повертає із вимушеного забуття, із пітьми безпам’ятства, із багаторічного замовчування правдиві факти і події національно-визвольної боротьби нашого народу в 40-50- роках ХХ століття. І це його і наш, України і народу, надзвичайно цінний набуток».
Нагородження лауреата відбудеться під час урочистих заходів з нагоди Дня журналіста, який відзначається щорічно 6 червня. Він отримає диплом та грошову винагороду у сумі десять тисяч гривень. Щиро вітаємо Миколу Руцького з вагомим здобутком! Презентація його книги «Ми у вічі сміялися смерті…» у нашому місті відбудеться 24 травня в приміщенні міської центральної бібліотеки.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міськоїради