Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішин буде ще кращим

22 лис 2019

Нетішин зачаровує своєю красою не тільки його мешканців, а й гостей. Багато зусиль для того докладають працівники КП «Благоустрій», зокрема, дільниця з озеленення та прибирання територій. Як розповіла  Любов Вадець, начальник дільниці, в 2019 році було висаджено 19тис. 879 шт. розсади квітів на суму 228 тис. 580 грн., закуплено насіння квітів (16 тис. 100 грн.) та 30 термочаш (31

тис. 800 грн.). кошти були виділені з міського бюджету.

У 2018 році на території міста було посаджено 172 дерева. В нинішньому визначалось їхнє приживлення. «Приємно констатувати, що, н езважаючи на несприятливі кліматичні умови – спекотну погоду та відсутність дощів, всі дерева прижились», – зазначає Любов Вадець. Цьогоріч на заваді посадки сортових дерев стала суха осінь. Перейматимуться цим  комунальники в 2020 році. А ось 3 тисячі цибулин тюльпанів було восени закуплено та висаджено. Серед торішніх сортів цих чудових весняних квітів будуть і нові. Також цієї осені працівниками дільниці було накопано 160 порослів дерев ( клени і сумахи) та висаджено їх вздовж каналу по вул. Варшавська, по вул. Набережна, поблизу буд. №6 по вул. Шевченка, в місцях випадів на території міста.

За інформацією Любові Вадець, у нинішньому році працівниками дільниці з озеленення та прибирання територій надавались платні послуги для ОСББ та окремих домоволодінь: косіння газонів, обрізання та видалення дерев. Всього на суму 27 тис. 972 грн. Ці кошти були спрямовані на покриття витрат при наданні послуг та на закупівлю подрібнювача гілок. Комунальники вже пересвідчились, як він працює. Щепа, яка утворилась від подрібнення гілок, буде використана для потреб притулку для собак. Навесні щепу можна буде використовувати і для підживлення зелених насаджень. А ще, завдяки подрібнювачу гілок будуть зекономлені кошти, які спрямовувались на вивезення гілля на сміттєзвалище та його утилізацію.

Нині, ділиться своїми планами Любов Вадець, КП «Благоустрій» звертатиметься з проханням до міської ради виділити кошти для придбання садової повітродувки та садового пилесмока, що значно полегшить процеси навантаження листя на трактор та прибирання територій і дитячих майданчиків від сміття. Наступного року в місті буде ще краще. З’являться нові металеві конструкції. Будуть додатково висаджені нові сорти квітів та декоративних кущів.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради