Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На Хмельниччині працює потужна команда однодумців, яка завжди буде підтримувати реформи та рухатися вперед

21 бер 2019

20 березня з робочим візитом у Хмельницькому перебував Президент України Петро Порошенко. Він взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку Хмельниччини, яке було присвячене затвердженню Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки. Глава держави відзначив успіхи Хмельниччини в реалізації цілої низки реформ, що відбуваються в державі. Зокрема, він зазначив, що Хмельницька область активно залучає інвестиції та створює робочі місця, адже за останні  чотири роки створено майже 40 тисяч робочих місць. В області працює понад 230 підприємств з іноземним капіталом із 35 країн світу.

“Ще один спільний пріоритет держави і громад – енергозбереження і енергонезалежність. На теренах Хмельницької області працює 19 сонячних електростанцій загальною потужністю 55 МВт. У Кам’янці-Подільському за кошти Світового банку відкрито першу в Україні, третю в Європі та п’яту в світі новітню біотеплоелектростанцію потужністю 45 МВт. Впродовж 2019-2020 років на Хмельниччині планується введення в експлуатацію 36 сонячних електростанцій,” – додав Петро Порошенко. Особливо Президент відзначив вагомий внесок області у реалізації реформи децентралізації, де вона займає лідерські позиції: “Децентралізація є успішною реформою. Про це свідчать і перші результати, і готовність людей працювати заради змін у житті громад. Разом ми зробимо Україну країною без периферії, державою вільних і заможних людей.” «Ніхто краще за вас не знає, де потрібна школа, де потрібна лікарня, де має бути відремонтовано дитячий садок, де зробити освітлення, де побудувати місцеву дорогу, а де, спільно з коштами Державного фонду регіонального розвитку чи дорожнього фонду побудувати і дорогу обласного чи державного значення», – зауважив Глава держави. Він додав, що найактивніші громади вже все це роблять, в тому числі і на Хмельниччині.

 

Також Петро Порошенко подякував хмельничанам за підтримку української армії, яка на його тверде переконання є гарантом суверенітету і незалежності нашої держави. «Нам не потрібен жоден клаптик чужої землі. Але за свою землю ми будемо битися. Ми вже маємо армію, яка здатна повертати український суверенітет. Як Президент і Верховний Головнокомандувач пишаюся нашою героїчною армією, пишаюся тими її частинами,  що дислоковані на Хмельниччині, – сказав Петро Порошенко. Він відзначив підрозділи українських військ, які зарекомендували себе як професіонали своєї справи, зокрема,  8 окремий полк спеціального призначення та 140 окремий центр спеціального призначення Сил спеціальних операцій, 7-му бригаду тактичної авіації, яку неодноразово визнавали кращою авіаційною бригадою Повітряних Сил Збройних Сил України, 19-ту окрему ракетну бригаду та  383-й окремий полк дистанційно керованих літальних апаратів.

“Говорю про це, щоб Хмельниччина і вся Україна знали про героїзм цих частин створеної нами української армії. Дякую області, громадам, дякую усій Хмельниччині за підтримку наших воїнів», – сказав Петро Порошенко. В свою чергу голова облдержадміністрації Вадим Лозовий запевнив, що Хмельниччина насправді відчула усі позитивні результати реформ, що відбуваються в державі та надалі йтиме обраним курсом. “Звісно, що пріоритетними галузями розвитку для Хмельниччини залишається медична та освітня галузі, розвиток туризму та інфраструктури. Пане Президенте, тут у Вас  працює потужна команда однодумців, яка завжди буде підтримувати ваші реформи, рухатися вперед, розвивати Хмельниччину,” – наголосив очільник області.

За матеріалами прес-служби Хмельницької ОДА