Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На захисті прав та інтересів малечі

05 гру 2019

Відповідно до річного плану роботи 3 грудня 2019 року під головуванням начальника служби у справах дітей Антоніни Карназей відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. На розгляд комісії було винесено 12 справ щодо захисту прав та інтересів дітей. Зокрема, заслуховували двох матерів, які неналежно виконують батьківські обов’язки щодо своїх неповнолітніх дітей. Були заслухані і самі неповнолітні, які запевнили членів комісії, що будуть відвідувати навчальний заклад (Нетішинський професійний ліцей) і здобуватимуть освіту. Батькам винесено попередження за неналежне виконання батьківських обов’язків, надано термін на усунення причин, які призвели до пропусків занять неповнолітніми та вчинення ними правопорушень.

Розглянуто питання щодо встановлення піклування над дитиною-сиротою та призначення діда піклувальником над ним та над його майном.

З позитивним рішенням розглянули 6 справ щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх випадках рекомендовано виконавчому комітету міської ради надати батькам дозвіл на вчинення відповідних правочинів з дотриманням майнових прав дітей. Рекомендовано органу опіки та піклування надати висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав однієї матері відносно двох малолітніх дітей. Діти близько року перебувають на обліку служби у справах дітей, як такі, які перебувають у складних життєвих обставинах. Матір від липня місяці взагалі втратила будь-який зв’язок з дітьми: не приїжджає до дітей, не допомагає матеріально, не цікавиться їхнім життям та здоров’ям. Всю відповідальність за виховання дітей переклала на свою матір - бабу малолітніх.  В інтересах неповнолітньої дитини-сироти рекомендовано зберегти за нею право на користування житлом, в якому вона зареєстрована. Світлана Бащук, начальник відділу «Нетішинське бюро правової допомоги» розповіла присутнім, що на даний час триває соціальна акція «16 днів проти насильства» - щорічна міжнародна кампанія, яка розпочалася 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини. Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини. Валентина Околот, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей, проінформувала присутніх про організацію та проведення свята Миколая, новорічних свят для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Служба у справах дітей виконавчого

комітету Нетішинської міської ради