Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На захисті прав та інтересів дітей

04 жов 2019

Відповідно до річного плану роботи, 1 жовтня, під головуванням начальника служби у справах дітей Антоніни Карназей відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Проходило воно з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених. 

На розгляд комісії було винесено 10 справ щодо захисту прав та інтересів дітей.

З позитивним рішенням розглянули шість справ щодо вчинення правочинів з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх випадках рекомендовано виконкому надати батькам дозвіл на вчинення відповідних правочинів з дотриманням майнових прав дітей.

Члени комісії розглянули запит Нетішинського міського суду щодо надання висновку органу опіки та піклування про визначення способів участі батька у вихованні малолітньої доньки та спілкуванні з нею. Враховуючи інтереси дитини, позовні вимоги батька малолітньої, пояснення матері дитини, членами комісії рекомендовано органу опіки та піклування  надати відповідний висновок.

У справі щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав батька щодо малолітнього сина батькові надано термін для налагодження родинних стосунків з дитиною.

Емоційно проходив розгляд 2 справ про виконання батьками батьківських обов’язків щодо дітей. Діти із цих сімей є на обліку служби у справах дітей, як такі, які перебувають в складних життєвих обставинах. В результаті розгляду попереджено двох батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (протокол про притягнення їх до адміністративної відповідальності напередодні складений працівниками ювенальної превенції Нетішинського відділення поліції),  батькам надано термін на виправлення ситуації.

Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей, проаналізувала ситуацію щодо виконання Законів України, ряду постанов Кабінету Міністрів України, які регламентують надання пільг дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які перебувають на обліку служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради.

Валентина Околот, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей, доповіла про охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, позашкільною освітою, про необхідність розвитку творчих здібностей дітей вказаної категорії.

Членами комісії затверджено звіт про ефективність функціонування однієї із прийомних сімей міста Нетішина.

 

Служба у справах дітей виконавчого комітету

Нетішинської міської ради