Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На захисті прав дітей

12 сер 2019

Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини у серпні відбулося під головуванням міського голови Олександра Олексійовича Супрунюка. Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених. 

На розгляд комісії було винесено 24 справи щодо захисту прав та інтересів дітей. Зокрема, заслуховували батьків, які неналежно виконують батьківські обов’язки щодо своїх малолітніх дітей. Таких справ було 8. Чотирьом  батькам винесено попередження за неналежне виконання батьківських обов’язків, дітей взято на контроль служби у справах дітей, трьох батьків ініційовано притягнути до адміністративної відповідальності, щодо однієї сім’ї трьох дітей взято повторно на облік служби у справах дітей, як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах. Батькам надані рекомендації щодо виховання та утримання дітей.

Розглянуто питання щодо встановлення опіки над дитиною-сиротою та призначення рідної баби опікуном над нею. Також рекомендовано прийняти рішення про збереження права на користування житлом, в якому дитина-сирота зареєстрована.

Членами комісії з питань захисту прав дитини рекомендували прийняти рішення щодо втрати статусу дитини,  позбавленої батьківського піклування, в якої батько судом поновив батьківські права. Вирішуватиметься питання щодо повернення дитини в біологічну сім’ю.

З позитивним рішенням розглянули 3 справи щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. Щодо двох справ надано дозвіл на набуття малолітніми  дітьми права власності на  квартири. Одному заявнику відмовлено у наданні дозволу на надання згоди на визначення часток у приватній квартирі неповнолітньою донькою, оскільки неповнолітня з такою заявою не звернулася.

Рекомендовано органу опіки та піклування надати висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав одного батька відносно малолітньої доньки. Такий висновок буде підтверджений по даній справі уже вдруге (справа перебуває на розгляді Нетішинського міського суду). У справі щодо визначення місця проживання дитини з матір’ю рекомендовано підтвердити доцільність проживання дитини з батьком, з яким за рішенням суду уже визначено місце проживання дитини.

В інтересах дітей вирішено 3 справи щодо надання дозволу на  зняття з реєстрації та реєстрацію місця проживання малолітніх дітей без згоди батька.

Розгляд двох спірних справ  щодо виховання дітей перенесено на наступне засідання комісії. По одній такій справі батькові рекомендовано звернутися до суду.

Окрім того, затверджено списки учнів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на надання матеріальної допомоги на придбання шкільної та спортивної форми, та списки дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, на отримання наборів шкільного приладдя,  в рамках акції «Готуємо дітей до школи».

 

Служба у справах дітей виконавчого

комітету Нетішинської міської ради