Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На засіданні Колегії управління освіти обговорювали питання протидії булінгу

13 бер 2019

Сьогодні, 13 березня, у актовій залі ЗОШ №4 пройшло засідання Колегії управління освіти виконавчого комітету міської ради. Серед присутніх були заступник міського голови Ольга Бобіна, начальник управління освіти Василь Мисько, головний спеціаліст з дошкільного виховання управління освіти Наталія Рабченюк, головний спеціаліст з питань школи Євгенія Мичківська, представники методичного кабінету, керівники дошкільних навчальних закладів, міських шкіл та позашкільних навчальних закладів. Освітяни обговорювали питання щодо діяльності закладів ДНЗ, навчання у закладах загальної середньої освіти міста, нововведень в освітньому просторі, а також піднімалася тема щодо протидії булінгу в освітньому процесі.
Головний спеціаліст з дошкільного виховання управління освіти Наталія Рабченюк доповіла про підсумки діяльності закладів дошкільної освіти міста. Зокрема, що стосується виконавчої дисципліни закладів (звіти, надання інформації, скарги, травматизм, адміністрування сайтів та додаткові освітні послуги), перше місце займає ДНЗ №9, друге місце розділили між собою ДНЗ №5 та ДНЗ №7, третє місце посідає ДНЗ №2. Тоді як методична активність педагогів (участь в міських, обласних, всеукраїнських конкурсах) закладів дошкільної освіти у 2018 році найбільше спостерігається у Центрі розвитку дитини. Також акцентувалася увага на низькій відвідуваності дитячих садків та напрямки подальшої роботи у напрямку налагодження роботи педагогічних колективів.
Про систему роботи щодо покращення навчальних досягнень учнів закладів загальної середньої освіти доповіли директори закладів загальної середньої освіти. Присутні обговорили причини неуспішності учнів у навчанні, психолого-педагогічні критерії для діагностики рівня навчальних досягнень учнів суб’єктами освітнього процесу, про динаміку кількісних показників початкового рівня навчальних досягнень за підсумками семестрів та завершили інформацією щодо організації роботи з ліквідації прогалин у знаннях учнів.
Методист з виховної роботи методичного кабінету Інна Бойчук та методист з психологічної служби управління освіти Тетяна Захаревич-Любченко доповіли про протидію і попередження насильства, булінгу в закладах освіти. Освітяни акцентували увагу на понятті булінгу, форми та причини булінгу, шляхи реагування та вирішення актуального питання. Тетяна-Захаревич Любченко акцентувала увага на доцільності використання медіації в закладах освіти для вирішення конфліктів, для профілактики та подолання булінгу.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради