Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

"Ми – маленькі козачата, ми – нащадки козаків"

15 жов 2019

Сяючі очі дітей, усміхнені обличчя батьків та радісний настрій вихователів – напередодні Дня захисника України в дитячому садку №2 «Казка» відбулося спортивно-патріотичне свято «Козацькі забави». Цікаве дійство, мета якого – виховання патріотизму серед дітей, пізнання національної культури та історії, фізичне загартування, організували для вихованців старшого дошкільного віку.
У шістьох конкурсах та естафетах три загони «Запорожці», «Козаки» і «Молода Січ» змагалися на витривалість, швидкість та спритність. Маленькі захисники як справжні нащадки козаків вчилися «осідлати коня», «готували смачний куліш», капітани команд перевіряли силу та міць у вправах, всі разом танцювали та співали українських пісень. Оцінювали юних учасників компетентне журі, до складу якого ввійшли керівник закладу Світлана Андреєва, вихователь-методист Світлана Ковальчук, практичний психолог Лариса Єремейчук.
На козацьке свято з радістю завітали талановиті вихованці Школи бойового гопака «Сварог» на чолі з керівником Миколою Колінько, які продемонстрували свою вправність, сильний характер та волю до перемог. Змагання виявилися цікавими та веселими. Усі команди показали, що вони гідні нащадки славного козацького роду. Усе ж, перемогу та кубок переможця отримав загін «Козаки», другу сходинку посіла команда «Запорожці», третіми у змаганнях стала «Молода Січ». На завершення на учасників «Козацьких забав» очікував смачний презент – бублики, які вони заслужили за проявлені старання і спритність.
Пам’ятаймо, що ми і є ті самі нащадки славетних козаків. Тож, любімо Україну, шануймо її народ і хай кожен з нас своїми вчинками і думками доводить, що… «Козацькому роду – ніколи не буде переводу»!


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради