Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Ми не забули… Ми пам’ятаємо…

15 лип 2019

12 липня минуло 5 років відтоді, як наш земляк-нетішинець, боєць батальйону «Айдар» Сергій Карпенко загинув у зоні бойових дій на сході країни.

…Вночі БТР батальйону підірвався на фугасі біля населеного пункту Металіст Луганської області. Від вибуху здетонував снаряд у середині БТР. …Тоді загинуло троє бійців та троє було поранено…

…12 липня 2019 року на території Міністерства оборони України відбувся щоденний церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули цього дня ( у день ритуалу) у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на сході України.

У церемоніалі взяли участь рідні та близькі загиблих Героїв, керівництво оборонного відомства, офіцери та працівники структурних підрозділів Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України, військовослужбовці та курсанти Київського гарнізону, представники громадськості. Серед учасників урочистого ритуалу пам’яті були і рідні Сергія Карпенка: мама - Любов Володимирівна, дружина – Наталія  Миколаївна та син Андрій.

12 липня Дзвін Пам’яті пролунав 11 разів…

«… У 2014 році віддали свої життя, захищаючи Україну від російського агресора: …солдат 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Карпенко Сергій Миколайович» – було озвучено диктором.І пролунав Дзвін Пам’яті…

Учасники церемоніалу вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання та поклали квіти до Стели.

…Розпочався церемоніал із Зали Пам’яті, на стінах якої викарбовано прізвища військовослужбовців Збройних сил України, які загинули, починаючи з 1992 року у боях за Україну або у миротворчих місіях, а посеред зали – на почесному місці – Книга пам’яті загиблих військовослужбовців, кількість сторінок якої символізують кількість днів у році.

 По закінчення церемоніалу сім’я Карпенків мала нагоду поспілкуватись з представниками Міністерства оборони.

 Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради