Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Легалізація зайнятості населення та заробітної плати – важлива тема сьогодення

21 чер 2019

Легалізація трудових відносин і заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості є одним з ключових напрямків роботи виконавчого комітету Нетішинської міської ради та міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.  З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до вимог чинного трудового законодавства, з початку 2019 року міською робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення при виконавчому комітеті Нетішинської міської ради проведено 5 рейдів серед суб’єктів господарювання міста. Для 94 суб’єктів господарювання міста та 119 найманим працівникам вручені Пам’ятки про важливість оформлення легальних трудових відносин та заробітної плати.

Інформаційно-роз’яснювальна робота дає свої позитивні наслідки. Так, у м.Нетішин упродовж січня-травня 2019 року зареєстровано 917 суб’єктів господарювання та трудових договорів з найманими працівниками.

 

Попри те, що робота виконавчого комітету Нетішинської міської ради та міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення у цьому напрямку дуже важлива і необхідна, громадяни повинні  зрозуміти, що їм теж варто підключитися до вирішення цієї проблеми.

 

Ніхто не зможе краще змусити роботодавців чесно платити зароблені гроші, як самі працівники, які повинні просто не погоджуватися на роботу за невигідними для себе умовами.

 

Суспільство має усвідомити, що легалізація заробітної плати - це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас.

 

Шановні роботодавці!

 

Закликаємо Вас зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах». Пропонуємо Вам невідкладно укласти належним чином трудові відносини з своїми найманими працівниками. У випадку ігнорування цієї вимоги до керівників підприємств і приватних підприємців контролюючі органи вимушені будуть застосовувати всі заходи впливу в межах їх компетенції.

 

Нагадуємо, що згідно ст. 265 КЗпП України юридичні та фізичні особи – підприємці, які неофіційно використовують найману працю, несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафних санкцій.

 

Шановні громадяни!

 

Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення оптимального рівня свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору (видання наказу про прийняття на роботу). У разі порушення роботодавцем вимог законодавства про працю кожен громадянин має право звернутися:

- до Управління Держпраці у Хмельницькій області по телефону 65-64-48;

- до інспектора праці виконавчого комітету Нетішинської міської ради по телефону 9-06-15 або направляйте звернення на електронну адресу miskrada@netishynrada.gov.ua;

- до управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради по телефону 9-10-52 або направляйте звернення на електронну адресу 6826socnetishin@ukr.net.