Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

КП «Торговий центр» у суді відстоюватиме свої законні права

18 чер 2019

Відповідно до чинного законодавства, КП НМР «Торговий центр» скористався правом на захист своїх законних інтересів правом на вільну здачу в оренду приміщень. Підприємством подано позовну заяву до Господарського суду Хмельницької області про стягнення з фізичної особи-підприємця Валерія Преподобного на свою користь неустойку у розмірі подвійної плати за прострочення повернення майна за 7 місяців( липень 2018р. – 2019 р.), у розмірі 451 тис. 687 грн. 02 коп.. Також КП «Торговий центр» просить стягнути з Валерія Преподобного на свою користь штраф у розмірі сумарної оренди за період здачі ним комунального майна в суборенду (травень 2018р. – жовтень 2018р.)  – 159 тис. 061 грн. 50 коп.

Слід нагадати, що 14 травня 2019 року Касаційним господарським судом Верховного суду України поставлено остаточну крапку в спірному питанні «перебування» підприємця Валерія Преподобного в приміщенні торгового центру – підтверджено законність та обґрунтованість попередніх рішень. Загалом судова тяганина продовжувалась 7 років, відбулось більше 50 судових засідань.

Остання судова справа – звернення підприємця В. Преподобного до Господарського суду Хмельницької області з позовом до Фонду комунального майна Нетішина та КП НМР «Торговий центр» щодо заборони чинити перешкоди у користуванні нежитловим приміщенням у приміщенні торгового центру та про визнання укладеної між Фондом комунального майна м. Нетішина, КП НМР «Торговий центр» та ФОП В. Преподобним додаткової угоди №1 до договору оренди нежитлового приміщення від 2004 року та заявою про забезпечення позову. Підприємцю відмовлено в позові в повному обсязі рішенням суду від 30 жовтня 2018 року.

Апеляційну скаргу до Північно-Західного апеляційного господарського суду була подана В. Преподобним 5 грудня 2018 року. Суд виніс постанову 23 січня 2019 року, згідно з якою апеляційну скаргу залишено без задоволення, а рішення Господарського суду Хмельницької області без змін.

Валерій Преподобний оскаржив вищезазначене рішення у касаційному порядку до Касаційного господарського суду Верховного Суду України. Його рішення від 14 травня 2019 року є остаточним та оскарженню не підлягає. Отже, на підставі рішення суду можна зазначити, що договір, укладений між КП «Торговий центр» і ФОП Валерієм Преподобним в 2004 році, був розірваний у 2013 році і інших підстав перебування в будівлі торгового центру ФОП В. Преподобного не було.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради