Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Комісія з питань захисту прав дитини засідала вчергове

14 лис 2019

Минулого тижня  відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, яке провела Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради.

На розгляд комісії було винесено 14 справ щодо захисту прав та законних інтересів дітей. Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених. 

Членами комісії рекомендовано надати статус дитини, позбавленої батьківського піклування, малолітній дитині, мати якого позбавлена батьківських прав, встановити опіку над ним та призначити опікуном рідну бабу. Також зберегти за малолітнім право на користування житлом, в якому він зареєстрований.

Розглянули 3 справи  щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав чотирьох батьків щодо восьми дітей (дві справи ініціювала  служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради). За  результатами розгляду надано два висновки. В одному випадку щодо доцільності позбавлення батьківських прав батька щодо малолітньої доньки (за зверненням матері дитини),  в другому -  щодо доцільності позбавлення батьківських прав матері щодо двох малолітніх дітей. Діти тривалий період перебувають на обліку служби у справах дітей як такі, які перебувають у складних життєвих обставинах, із-за невиконання батьками батьківських обов’язків: батько з дітьми не проживає, мати зловживає спиртними напоями, бродяжить, діти часто не відвідують школу. На засіданні комісії батько запевнив, що діти проживатимуть з ним і він буде займатись їхнім вихованням. Щодо однієї справи батькам винесено попередження про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, рекомендовано Нетішинському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) взяти сім’ю під соціальний супровід.

На розгляд комісії винесено п’ять справ про виконання батьками батьківських обов’язків. Взято на облік служби у справах дітей вісім малолітніх дітей із трьох сімей, у зв’язку з неналежним виконанням батьками батьківських обов’язків. Комісією рекомендовано призначити сім’ям соціальний супровід.  Знято  з обліку служби у справах дітей сім дітей із двох сімей, так як в сім’ях намітилася позитивна динаміка щодо утримання дітей, забезпечення їхніх потреб та умов проживання. Винесено попередження чотирьом батькам.

З позитивним рішенням розглянули дві справи щодо вчинення правочину з житлом, право власності на яке мають діти. Батькам надано дозволи з дотриманням майнових прав дітей. Відмовлено у поверненні на виховання матері трьох малолітніх дітей, які тимчасово перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик», до створення батьками нормальних психологічних умов для проживання дітей з ними.Утворено та затверджено міждисциплінарну команду для розроблення індивідуального плану соціального захисту дитини, позбавленої батьківського піклування. Валентина Склярук, начальник управління соціального захисту населення  виконавчого комітету міської ради, проінформувала членів комісії про призначення та виплату державної допомоги сім’ям з дітьми.  

 

Служба у справах дітей

виконавчого комітету Нетішинської міської ради