Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Квітневе засідання комісії з питань захисту прав дитини

09 кві 2019

Відповідно до річного плану роботи 2 квітня 2019 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання провела Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради.

На розгляд комісії було винесено 20 справ щодо захисту прав та інтересів дітей. Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених.  З позитивним рішенням розглянули сім справ щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх семи випадках батькам надано дозвіл з дотриманням майнових прав дітей. Рекомендовано встановити опіку та призначити опікунів над майном п’яти дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За зверненням матері продовжено термін перебування трьох малолітніх дітей на повному державному утриманні в дитячому будинку Хмельницької обласної ради, в зв’язку з подоланням складних життєвих обставинах, в яких опинилася сім’я. На розгляд комісії винесено п’ять справ, дві з яких ініціювала служба у справах дітей, про виконання батьками батьківських обов’язків. Щодо двох справ батькам винесено попередження за неналежне виконання батьківських обов’язків та ініційовано притягнення батьків одного неповнолітнього  до адміністративної відповідальності. Одній матері надано термін на виправлення ситуації. Трьох дітей взято на контроль служби у справах дітей. Батькам надані рекомендації щодо виховання та утримання дітей.

Розглянули 2 справи  щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав батьків.  В результаті розгляду буде надано два висновки, з якими заявники можуть звернутися до суду. Валентина Околот, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей, доповіла про захист житлових та майнових прав дітей за І квартал 2019 року. Всього за рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини виконавчим комітетом міської ради  прийнято 31 рішення з дотриманням майнових прав дітей. Фактів незаконного відчуження житла впродовж вказаного періоду не встановлено. Світлана Бащук, начальник відділу «Нетішинське бюро правової допомоги», в рамках реалізації загальнонаціонального проекту «Я маю право» та просвітницької кампанії «Відповідальне батьківство» проінформувала присутніх, батьків щодо розміру, підстав та порядку нарахування аліментів.

 

Служба у справах дітей виконавчого комітету

 

Нетішинської міської ради