Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Збори громади: говорили про проблеми та плани на майбутнє

11 чер 2019

 

У неділю, 6 червня, в Старокривинському сільському клубі відбувся схід сіл Старий Кривин та Новий Кривин. Варто нагадати, що 31 травня 2019 р., на 57 позачерговій сесії Нетішинської міської ради VІІ скликання прийнято кінцеве рішення щодо добровільного приєднання Старокривинської сільської територіальної громади (сіл Старий Кривин і Новий Кривин) до Нетішинської міської територіальної громади та затверджено план організаційних заходів. Того ж дня на сесії Старокривинської сільської ради депутати прийняли рішення про саморозпуск. Інтереси жителів Старого Кривина та Нового Кривина на період повноважень Нетішинської міської ради VІІ скликання представлятиме Василь Малинюк, який виконуватиме обов’язки старости (донедавна – голова Старокривинської сільської ради).

На зібранні, окрім міського голови Олександра Супрунюка, були присутні перший заступник міського голови Іван Романюк, заступник міського голови Ольга Бобіна, керуючий  справами виконкому Оксана Брянська, начальник управління соціального захисту населення Валентина Склярук, начальник управління освіти Василь Мисько, директор територіального центру соціального  обслуговування (надання соціальних послуг) Любов Оцабрика, директор КП «Агенція місцевого розвитку» Костянтин Кирилюк.

На зборах Василь Малинюк звітував перед громадою про надходження та використання бюджетних коштів Старокривинської сільської ради. Про підтримку з місцевого бюджету галузей освіти, культури, медицини, соціального захисту, фізичної культури та спорту, молодіжної політики, відпочинку та оздоровлення дітей  проінформувала Ольга Бобіна. Вона зазначила, що сьогодні кривинські діти навчаються в нетішинських загальноосвітніх школах та школах естетичного виховання, займаються в позашкільних закладах на тих умовах, що й міські. Про обмеження якихось прав не може бути й мови.

 Олександр Супрунюк, який головував на зборах, висловив свою точку зору щодо подальшого функціонування сільської амбулаторії. Майно громади (будівля) повинно перейти до громади. Славутське керівництво хоче і надалі залишити амбулаторію в своєму підпорядкуванні. «Ми не проти, але натомість обов’язково створимо в Старому Кривині Нетішинське відділення ПМСД. У нас діє міська програма «Турбота» і кошти, які виділяються в рамках її реалізації через ПМСД на перевезення хворих на гемодіаліз, на забезпечення засобами особистої гігієни та туберкуліном, матимуть змогу отримувати і мешканці Старого Кривина і Нового Кривина», - зауважив міський голова.

 Багато на зібранні кривинці розповідали про проблеми. Скаржились на неналежну електрифікацію вулиць: Садова, Л. Українки, Я. Мудрого, Т. Шевченка, Б. Хмельницького, освітлення Нового Кривина. Мешканці вул. Садової передали колективного листа на ім’я О. Супрунюка та В. Малинюка, в якому просять включити в перспективний план розвитку ОТГ завершення будівництва лінії електропостачання та будівництво водогону, вирівнювання щебенем дороги.

 Потребує ремонту спортивний зал (відсутнє водопостачання та туалет) та  вирішення проблем мешканців багатоповерхівок на вул. Привокзальній. Необхідно зробити безпечними тротуари вздовж дороги на центральній вулиці,забезпечити водопостачанням амбулаторію, клуб та приміщення колишньої сільської ради, організувати вивіз сміття, облаштувати благоустрій в центрі села та дитячий майданчик, організувати місце дозвілля для молоді, відремонтувати підлогу в актовому залі і одному з класів НВК та ін.. З обуреннями кривинці розповідали, як водії автомобілів, підвозячи товар до магазинів, перекривають доступ до зупинок. Просили допомогти вирішити і цю проблему. Ще цікавились можливістю створення структурного підрозділу КП «Благоустрій» в Старому Кривині, можливістю зміни маршруту комунального автобусу, що прямує з Нетішина до залізничного вокзалу, із заїздом в центр села, перспективою перевезення автобусом ХАЕС кривинців, які працюють на підприємстві та ін..

Просили люди вшанувати пам'ять земляків – жертв сталінських репресій (встановлено імена 120 кривинців ). Вони хочуть встановити відповідний пам’ятник знак , а ще – повернути Старому Кривину його історичну назву – Кривин.

З ключовими положеннями стратегії  розвитку ОТГ ознайомив присутніх Костянтин Кирилюк.  Йшлося на зібранні і про Статут Нетішинської міської ОТГ. Його проект на завершальній стадії підготовки і незабаром буде представлений для широкого обговорення громадськості.

 Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради