Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Збори в Старому Кривині: про благоустрій села

20 гру 2019

У неділю, 15 грудня, в приміщенні Старокривинського будинку відбулися збори старокривинської громади. Головував на них Олександр Супрунюк, міський голова Нетішина. Обговорювались підсумки життєдіяльності за червень - грудень 2019 року (періоду, відколи Старий Кривин і Новий Кривин приєднались до Нетішина і було утворено Нетішинську міську ОТГ) та перспективи розвитку на 2020 рік.

Про плани щодо роботи КП НМР «Благоустрій на території Старого Кривина в 2020 році поділився Віктор Кондрацький, його директор. На постійній основі благоустроєм села займатимуться 2 працівника та майстер комунального підприємства. На обслуговування «Благоустрою» найближчим часом (після проведеної грошової оцінки) будуть передані на баланс 35 км кривинських доріг, їх потрібно буде утримувати в належному стані. На даний час працівники переважно займаються поточним обслуговуванням доріг.

 За кошти бюджету Нетішина було придбано трактор «Беларус МТЗ-82» з навісними обладнаннями. Він, в першу чергу, прибиратиме дороги в Старому Кривині. Звичайно ж, додатково для прибирання залучатиметься ще техніка. Все сміття після прибирання вивозиться на нетішинський полігон твердих побутових відходів.

 Для посипання доріг взимку в селі закуплено 150 т відсіву. На вулицях, де є пагорби (Б. Хмельницького, Шкільна, Мічуріна та ін.) вже розвезено пісок. Це для того, щоб працівники комунального господарства під час ожеледиці мали змогу оперативно посипати дорогу. Звичайно ж, за словами Віктора Кондрацького, дороги посипатиме і спеціальна техніка.

 Що стосується поточних ремонтів, то в наступному році заплановані роботи по вул. Лесі Українки, ліквідовуватимуться асфальтні напливи на дорогах та ремонтуватимуться пошкоджені місця, очищатимуться та ремонтуватимуться тротуарні доріжки.

Як зазначив В. Кондрацький, виникають певні труднощі з ремонтом містків на території села. Всі вони були побудовані без проєктів. Це, в першу чергу, стосується містка по вул. Шкільній.

 Порушив директор КП «Благоустрій» проблему безпритульних собак у селі. Відповідно до розробленого плану буде здійснюватись їхній відлов. Він звернувся до старокривинців з проханням не годувати собак, а тим, хто має зауваження та пропозиції щодо роботи комунального підприємства, можна телефонувати йому безпосередньо.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради