Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Засідання комісії з питань захисту прав дитини: прийняті рішення

11 лют 2019

Відповідно до річного плану роботи, 5 лютого 2019 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання провела Антоніна Карназей, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради.

Порядок денний включав 2 теоретичних питання та розгляд 13 справ і звернень громадян. Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених. 

З позитивним рішенням розглянули п’ять справ щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх п’яти випадках батькам буде надано дозвіл з дотриманням майнових прав дітей.

Вдруге розглянуто справу за зверненням одного з батьків щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав іншого. Враховуючи те, що батько не займається вихованням та утриманням дитини, має велику заборгованість зі сплати аліментів, тривалий період не бере участі у житті дитини тощо, за рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, буде надано позитивний висновок органу опіки та піклування.

На розгляд комісії винесено дві справи, які ініціювала служба у справах дітей, про виконання батьками батьківських обов’язків. Батькам винесено попередження за неналежне виконання батьківських обов’язків та двох малолітніх дітей взято на контроль служби у справах дітей.

Комісія вирішила не надавати дозвіл на відрахування із числа студентів неповнолітню, яка з поважних причин має пропуски занять і має намір оформити академічну відпустку.

Знято з обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, сім малолітніх дітей із трьох сімей, так як в сім’ях намітилася позитивна динаміка щодо утримання дітей, забезпечення їхніх потреб та умов проживання.

Членами комісії розглянуто одну справу щодо визначення місця проживання малолітньої дитини. Після детального вивчення питання, пояснень батьків, враховуючи думку дитини, оцінку потреб сім’ї щодо спроможності батьків виконувати обов’язки з виховання дитини та догляду за нею, одноголосно вирішено визначити місце проживання дитини з матір’ю.

Емоційно проходив розгляд питання про виконання рішення виконавчого комітету міської ради щодо визначення способів участі одного із батьків у вихованні дитини. Батькам роз’яснено, що невиконання рішення органу опіки та піклування щодо визначення способів участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від дитини, - тягне за собою накладання штрафу від ста до ста п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Вищезазначене діяння  вчинене повторно протягом року після накладання адміністративного стягнення, - тягне за собою накладання штрафу від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян та тимчасове обмеження у праві керування транспортним засобом – до виконання рішення в повному обсязі (ст.184 Кодексу про адміністративні правопорушення).

Одну справу щодо участі у вихованні дитини за зверненням заявника перенесено на чергове засідання комісії.

За рішенням комісії з питань захисту прав дитини питання будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.

 

Служба у справах дітей виконавчого

комітету Нетішинської міської ради