Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Засідання виконкому: прийнято рішення про виплати стипендій

17 січ 2020

У четвер, 16 січня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглянуто 41 питання порядку денного щодо різних сфер життєдіяльності міста.

Було прийнято рішення про проведення конкурсу з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Нетішинської ОТГ на вкладних (депозитних) рахунках у банках у 2020 році, затверджено положення про конкурсну комісію та умови проведення конкурсу.

Прийнято рішення про проведення виплати стипендій за період з 1 січня до 31 травня 2020 року для 45-ти обдарованих і талановитих дітей та молоді, перспективних спортсменів (щомісячна сума становить 300 грн.) та проведення виплати стипендій міського голови для 45-ти фахівців галузей освіти, культури та спорту (щомісячна сума становить 600 грн.). Встановлено пільги на безоплатне харчування в Старокривинському НВК в 2020 році для одного неповнолітнього і трьох малолітніх учнів. Рішенням виконкому визначено величину опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в Нетішині у ІV кварталі 2019 року (рішення буде опубліковане в газеті «Нетішинський вісник»).

Було розглянуто скаргу Н. Онофрійчук щодо перегляду постанови про накладання адміністративного стягнення у вигляді штрафу, накладеного постановою адміністративної комісії ( ч. 2 ст.156 КУпАП – продаж алкогольних напоїв неповнолітнім). Змінено розмір штрафу з 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5100 грн.) до 100 неоподаткованих мінімумів (1700 грн.). Передано майно територіальної громади з балансу КП «ЖКО» на баланс КП «Благоустрій», КП «Комфорт» та Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Ряд рішень виконкому стосувались захисту прав дітей (збереження права на користування житлом; надання статусів дитини-сироти і дитини, позбавленої батьківського піклування; надання дозволу на дарування приватної квартири та ін.).

 Виконкомом було прийнято рішення про звільнення від сплати за соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у 2020 році 4-х осіб з інвалідністю та 2-х осіб з інвалідністю внаслідок Другої світової війни. Затверджено Порядок часткового відшкодування витрат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю для придбання засобів особистої гігієни (підгузків, одноразових пелюшок, урологічних прокладок та ін.). Цим же рішенням встановлено розмір такого відшкодування на 2020 рік у грошовій формі – 60% від обрахованої повної потреби на кожну особу щомісяця. Слід також зазначити, що право на часткове відшкодування витрат для придбання засобів особистої гігієни мають особи з інвалідністю та діти з інвалідністю до 18 років, в індивідуальній програмі реабілітації яких зазначено про забезпечення засобами особистої гігієни, за умови, що ці особи зареєстровані та (або) постійно проживають на території Нетішинської міської ОТГ.

Тринадцять питань порядку денного стосувались виконання міської комплексної програми «Турбота» (про організацію харчування дітей у Нетішинському центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю; про організацію поховання окремих громадян; про забезпечення пільгового проїзду окремих громадян на приміських та міських автобусних маршрутах; про відшкодування витрат за надані послуги з безкоштовного зубопротезування, за надані пільги з оплати послуг зв’язку для громадян пільгових категорій; про забезпечення соціально незахищених громадян безкоштовними продуктовими наборами та хлібобулочними виробами та ін.). Для 5 нетішинців надано одноразову матеріальну допомогу на лікування. Розмір її становить від 3 до 5 тис. грн.  На засіданні виконкому було прийнято рішення про видалення зелених насаджень під час заходу з прибирання прибережної смуги р. Горинь (18 січня), відповідно до акту обстеження.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради