Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

За порушення правил вигулу собак – власників притягнуто до адмінвідповідальності

18 чер 2019

13 червня заступник міського голови Оксана Латишева провела чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Нетішинської міської ради. На засідання був запрошений начальник сектору превенції Нетішинського відділення поліції Петро Чесновський. На розгляд комісії виносилось 18 справ про адміністративні правопорушення громадян, що мешкають на території міста, які були складені і подані місцевими правоохоронцями.
Акти були складені щодо порушення правил утримання собак і котів, куріння тютюнових виробів у заборонених місцях, порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, а також завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.
Під час засідання були розглянуті справи щодо власників собак, які порушують правил утримання домашніх улюбленців. Зокрема, один із власників вигулював у центрі міста собаку бійцівської породи без намордника, інший – вигулював собаку по місту без повідка та намордника. Нагадуємо, що Законодавством України передбачені правила утримання собак в людних місцях, згідно якого собака повинна завжди знаходитися на повідку і в наморднику (ст. 154 Кодексу про адміністративні правопорушення).
За результатами розгляду членами комісії були прийняті відповідні рішення. Зокрема, 17 правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, одну справу було закрито.
Сподіваємось, що свідомість мешканців міста покращиться й правопорушників стане набагато менше.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради