Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

З початку року Шепетівською місцевою прокуратурою в суді доведено вину 28 посадовців у порушенні вимог фінансового контролю

09 кві 2019

Правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних у порушенні вимог антикорупційного законодавства осіб до визначеної Законом відповідальності.

Законодавство передбачає обов’язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, однак інколи ці вимоги ігноруються. За результатами вжитих заходів і співпраці Шепетівської місцевої прокуратури та співробітників Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України цьогоріч визнано винними у порушенні вимог фінансового контролю уже 28 посадових осіб. До прикладу, одним із притягнутих до відповідальності є колишній начальник структурного підрозділу виконавчого комітету Славутської міської ради. Обов’язкову електронну декларацію після звільнення із займаної посади він подав несвоєчасно, а тому працівниками поліції відносно нього було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.

Постановою місцевого суду, залишеною в силі рішенням суду апеляційної інстанції, на правопорушника накладено стягнення у виді штрафу. Окрім того, за результатами розгляду подань місцевої прокуратури, внесених до органів влади та місцевого самоврядування в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», за порушення антикорупційного законодавства  двох посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

 

Володимир Гончарук,

начальник Нетішинського відділу

 Шепетівської місцевої прокуратури