Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Живий діалог – важливий крок на зустріч громаді

17 кві 2019

Аби знати, що турбує нетішинців, потрібен їх живий діалог з місцевою владою. Почути зворотній зв'язок: запитати, що турбує мешканців міста, і що потребує негайного вирішення та втручання з боку влади – головна мета зустрічей, які стартували 11 квітня.
Перша зустріч відбулася на дворовій території по проспекту Незалежності між буд № 3 та № 3а. Очільник міста Олександр Супрунюк, секретар міської ради Олена Хоменко, перший заступник міського голови Іван Романюк, заступник очільника міста з гуманітарних питань Ольга Бобіна, депутати, керівники комунальних підприємств міста, структурних підрозділів виконкому разом з городянами обговорювали питання благоустрою Нетішина, питання випалювання деревного вугілля, розвитку парку, питання освітлення в місті, безпритульних тварин, нові проекти та ідеї, які нині успішно реалізуються.
Олександр Олексійович детально розповів містянам, що наразі проблема випалювання деревного вугілля у промисловій зоні Нетішина знаходиться на контролі не лише місцевої влади, але й Генеральної прокуратури України. Керівництво міста неодноразово виїжджали з перевірками на об’єкти, де здійснюється несанкціонована підприємницька діяльність, більше сотні листів, звернень та прохань написано до обласних та столичних структур. І недарма – на сьогоднішній день на території «піонерки» знаходяться 11 діжок, з них – лише 6 функціонують. Очільник міста пояснив присутнім, що згідно з чинним законодавством України, надання дозвільних документів, що передують початку заняття таким видом господарської діяльності як виробництво деревного вугілля, не відноситься до компетенції органу місцевого самоврядування та звернувся до жителів з проханням не бути байдужими на шляху вирішення болючого питання для нашого міста. Що стосується освітлення в місті, перший заступник міського голови Іван Романюк повідомив, що у цьому році планується реалізація інвестиційного проекту НЕФКО – встановлення енергоефективних ліхтарів у Нетішині. Не обійшло увагою керівництво міста і проблему, пов’язану з безпритульними собаками. Керівник комунального підприємства «Благоустрій» Віктор Кондрацький розповів, що зараз ведуться роботи на території нового притулку. Тут буде розміщено 8 відкритих та 5 закритих вольєрів, 80 секційних будок для собак, 4-5 контейнерів, у 2 з них розміщуватиметься складське приміщення та кухня. Роботи по облаштуванню притулку мають завершитися до осені. Проводять їх працівники «Благоустрою» своїми силами, але робочих рук вкрай недостатньо. Тому усіх бажаючих закликали долучитися до виготовлення будок для собак. Присутні обговорили ще багато важливих питань.
14 квітня на дворовій території по вул. Шевченка між будинками № 2 та № 4 відбулася друга зустріч очільника міста з мешканцями міста. На початку зустрічі, присутні подякували за якісну та відповідальну роботу працівників комунальних підприємств «Благоустрій» і «ЖКО». Місцеві жителі обговорили з представниками влади проблему функціонування 24/7 грального закладу по вул. Шевченка. Протягом бесіди присутні наголошували, що кожен з них має право на відпочинок після роботи, у кожного є діти та внуки, які хочуть спати вночі, постійний шум в нічний час, сварки не дають можливості навіть мріяти про повноцінний сон. Окрім того, тамтешні відвідувачі палять поблизу закладу, справляють природні потреби, що є недопустимим. За словами міського голови, ця проблема на контролі влади, однак, вирішити її не так вже й легко. Він закликав об’єднуватися, збирати підписи, викликати поліцію по факту та ставати свідками. Обговорювали питання утримання безпритульних тварин, ремонт тротуару від магазину «Люкс» до ДНЗ №6, облаштування дитячого майданчика на дворовій території та багато іншого.
16 квітня міський голова Олександр Супрунюк спілкувався з мешканцями будинків № 1, 3, 3а, 15, 17, 19, 21 по вул. Варшавська. На зустрічі була присутня секретар міської ради Олена Хоменко, директор КП НМР «Благоустрій» Віктор Кондрацький, начальник управління соціального захисту населення Валентина Склярук, представники КП НМР «ЖКО» та «Комфорт». Нетішинці цікавились перспективою будівництва дитячого садочка по вул. Варшавська, забудовою мікрорайону (територія колишнього дитсадка), проведенням ремонту доріг та тротуарів. Порушувались питання тарифів вивозу побутового сміття; необхідності накриття сміттєвих баків поблизу п’ятиповерхівок; узаконення стихійної доріжки, яка веде від житлових будинків до мосту через обвідний канал; облаштування автостоянок біля житлових будинків; заборони годування у дворах безпритульних тварин; благоустрою території пляжу та ін..
Загалом зустрічі пройшли у конструктивному діалозі, нетішинці дякували міському голові за позитивні зміни в багатьох сферах життєдіяльності під його керівництвом. Практика спілкування очільника міста з населенням дає можливість об’єктивно оцінювати стан справ з виконання планової роботи по вирішенню питань місцевого значення, коригувати хід її виконання з огляду на обговорення з мешканцями міста. Зустрічі керівництва міста з городянами продовжуються.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради