Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Етнофестиваль "Гостини поблизу Горині" зібрав яскраві колективи Хмельниччини і Рівненщини

10 чер 2019

Різноманітні фотозони, виставка робіт декоративно-прикладного та художнього мистецтва місцевих умільців, частування українським кулішем та смачними варениками, насичена конкурсна програма – усе це можна було побачити у парку культури та відпочинку під час проведення регіонального етнофестивалю «Гостини поблизу Горині».
У неділю, 9 червня, в Нетішині вдруге пройшов етнофест «Гостини поблизу Горині», організаторами якого є КЗ «Палац культури міста Нетішина». Партнерами заходу виступили – ГО «Успішна молодь Нетішина» і ПСМНЗ «Нетішинська міська художня школа». Цьогоріч на фестиваль з’їхалися солісти та творчі колективи різного віку з Рівненської області, Славути, а також свою любов до української пісні і танцю демонстрували нетішинці. Серед учасників – ансамбль жартівливої пісні «Коліжанки» (с.Грушвиця, Рівненська обл.), Дитячий зразковий фольклорний ансамбль «Соловеєчки» (с. Забороль, Рівненської обл.), Зразковий фольклорний гурт «Перлинка» (с. Славута). Серед нетішинців – Народний вокальний ансамбль та студія естрадної пісні «Вернісаж», Зразковий фольклорний ансамбль «Роксолана», Народний вокальний ансамбль «Зорепад», Народний аматорський ансамбль-студія сучасної естрадної пісні «Синевір», Зразкова хореографічна студія «Серпантин», солісти Народного Художнього колективу «Театр пісні «Криниченька».
Ведучою заходу була Світлана Степанюк. Вона не лише професійно оголошувала учасників фесту, але й нагороджувала дипломами солістів та творчі колективи. У той час як учасники фестивалю презентували свої вокальні та хореографічні здібності на головній сцені міста, гості свята фотографувалися на різних локаціях, мали можливість на власні очі побачити виставку неймовірно гарних робіт та виробів декоративно-прикладного та художнього мистецтва нетішинських умільців та колективу ПСМНЗ «Нетішинська міська художня школа», смакували традиційною українською кухнею. Наприкінці фестивалю директор Палацу культури Світлана Криленко вручила колективам пам’ятні подарунки, а партнерам заходу – Подяки.
Увечері на усіх гостей свята чекали козацькі забави та розважально-ігрова програма «Ми – українці» від ГО «Успішна молодь Нетішина». Велучою розваг була Вікторія Сидорук. Дорослі і малеча з радістю брали участь в спортивних змаганнях, зокрема, стрибали у мішках, проявляли свої сили та витримку у боях з подушками, їли на швидкість куліш та зав’язували хустинки, відгадували предмети українського побуту та багато іншого. По завершенню усіх переможців очікували дипломи та подарунки від організаторів.
Свято поєднало етнічні мотиви і сучасність. Фестиваль «Гостини поблизу Горині» ще раз довів, наскільки важливо українцям зберігати свою культуру, мову та самобутність незалежно від того, де вони проживають, адже традиції наших батьків і дідів повинні продовжити своє життя у майбутніх поколіннях. Україна була, Україна є, Україна буде, а наш обов'язок – пам'ятати це, адже в кожній українській пісні, в кржному українському танці живе історія народу.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради