Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До уваги пільгових категорій населення!

13 сер 2019

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» з 1 жовтня 2019 року впроваджується  монетизація пільг на житлово-комунальні послуги. Управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради проводиться підготовча робота до процесу монетизації пільг. Зокрема, проводиться звірка та уточнення даних, внесених до Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків, на підставі яких буде проводитись нарахування пільг. Так, з жовтня 2019 року одночасно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова. Для нарахування пільг у грошовій безготівковій формі пільговикам звертатися до управління соціального захисту населення не потрібно. За бажанням пільговика пільги можуть надаватися готівкою. Для цього необхідно звернутися до управління соціального захисту населення у жовтні 2019 року з відповідною заявою (із зазначенням реквізитів поточного рахунка, відкритого в АТ “Ощадбанк”). Таким особам кошти надходитимуть на особисті рахунки в АТ “Ощадбанк”. Кошти пільговики зможуть зняти з власного рахунку у будь-який час.

Вказані вище альтернативні механізми надання пільг – це право вибору пільговика максимально зручної для нього грошової форми отримання пільг: готівкової чи безготівкової. При цьому незмінним залишається обов’язок пільговика щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої надавачам житлово-комунальних послуг або виплаченої готівкою. Пільговик зобов'язаний повідомляти управління соціального захисту населення про зміни всіх обставин, які впливають на надання пільг (зміна персональних даних, місця реєстрації/ проживання, видів послуг, кількості членів сім'ї та інше). Сума пільги, яка була виплачена надміру через зловживання пільговика, має бути повернута ним до державного бюджету. Якщо ж пільговик добровільно відмовиться повернути суму надміру перерахованої ( виплаченої) пільги, її буде примусово стягнуто через суд. З огляду на вище означене, управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради просить пільговиків, які зареєстровані в м.Нетішин, надати управлінню інформацію про номер мобільного телефону для внесення  до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Також при собі необхідно мати: паспорт громадянина України, посвідчення пільговика.

Додаткову інформацію можна отримати за адресою: просп.Незалежності, 29, каб.2, контактний телефон 4-10-04, моб.тел.098-741-03-79; 050-645-23-12. 

 

Управління соціального захисту населення

виконавчого комітету Нетішинської міської ради