Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Державна підтримка в забезпеченні громадян доступним житлом – сьогоднішня реальність

11 бер 2019

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2018 року затверджено Порядок надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом і Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання такої державної підтримки.

Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінрегіонбуд, одержувачами бюджетних коштів – Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, а одержувачами державної підтримки - громадяни України, що відповідають вимогам, які визначені Порядком надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом. Цей Порядок здійснюється шляхом надання державної підтримки, яка полягає у сплаті державою 50% вартості будівництва (придбання) доступного житла та /або пільгового іпотечного житлового кредиту для осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», та які подали до регіонального управління Держмолодьжитло копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 1жовтня 2014 р. «Про облік внутрішньо переміщених осіб» та копії відповідних довідок членів її сім’ї. При цьому одержувачі державної підтримки повинні внести на свій поточний рахунок, відкритий в банку, кошти в обсязі 50 % вартості нормативної площі доступного житла.

Своє право на отримання державної підтримки та забезпечення доступним житлом використали Юрій Воробйов (1971 р.н.) та його мама Людмила Воробйова (1949 р.н.) - внутрішньо переміщені особи, які більше 3-х років  проживають у Нетішині. Попередньо вони звернулися до Хмельницького регіонального управління Держмолодьжитло з відповідною заявою та при цьому надали копії довідок про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, видані управлінням соціального захисту населення виконкому Нетішинської міської ради.

 Відділ з організаційних питань апарату

 виконавчого комітету Нетішинської міської ради