Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Депутати надали згоду на приєднання старокривинської громади до Нетішина

27 бер 2019

Вчора, 26 березня 2019р., відбулась 53 (позачергова) сесія Нетішинської міської ради VІІ скликання. Головувала на ній Олена Хоменко, секретар міської ради.

На порядок денний було винесено 6 питань. Так, депутати одноголосно внесли зміни до Положення про Порядок проведення конкурсу на заняття посад директора та медичного директора КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» - у назві та тексті рішення слова «директора» та «медичного директора» замінено на слово «керівника», як це передбачено чинним законодавством, нормативно-правовими актами та методичним роз’ясненням МОЗ України. Слід зазначити, що депутатом Оленою Матросовою («Нетішинська самооборона - народний контроль») було озвучено декілька пропозицій щодо внесення змін у вищезазначене положення, але всі вони після обговорення не були підтримані депутатами. (Як проінформувала депутатів Ольга Бобіна, заступник міського голови, оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» буде оприлюднене в найближчому номері газети «Нетішинський вісник» та на офіційному сайті Нетішинської міської ради).

Рішенням сесії внесено зміни до міської програми «Муніципальне житло м. Нетішин на 2017-2027 роки». Отже, тепер громадяни, які беруть участь у програмі, мають можливість за певних умов отримати позику з бюджету міста для придбання житла на первинному та вторинному ринках фіксованою сумою у розмірі 250 тис. грн.. Первинний ринок: не менше 50% вартості житла сплачує громадянин, 25% - безвідсоткову позику терміном на 2 роки надає забудовник та 25% - безвідсоткова позика терміном на 3 роки надається з бюджету міста. Вторинний ринок: не менше 50% вартості житла сплачує громадянин, на решту – надається безвідсоткова позика з бюджету міста терміном на 5 років. Відповідні зміни також були внесені і до Положення про здійснення будівництва/ придбання муніципального житла за рахунок коштів бюджету міста, коштів громадян, що потребують поліпшення житлових умов та інших, незаборонених законодавством, джерел фінансування».

Одноголосним було рішення депутатів щодо передачі виконавчим комітетом Нетішинської міської ради матеріальних цінностей (500 л бензину) на суму 13 тис. 450 грн. на баланс КП НМР «ЖКО»,утворення відповідної комісії та затвердження її складу.

У Нетішині найближчим часом відбудуться повторні земельні торги у формі аукціону. Мова йде про право оренди на 5 років 4 земельних ділянок несільськогосподарського призначення (площею 0,4915 га, 0,5281 га, 0,5118 га та 0,5083 га) на північ від житлової забудови міста, категорія земель – землі житлової та громадської забудови, цільове призначення – для іншої житлової забудови.

Найбільш уваги на позачерговій сесії було приділено питанню про надання згоди на добровільне приєднання Старокривинської сільської територіальної громади Славутського району до Нетішинської міської територіальної громади. На сесії міської ради були присутні Ольга Клименко, секретар Старокривинської сільської ради та Ольга Семенюк і Наталія Кононова, депутати сільської ради.

Як відомо, на громадських слуханнях у Старому Кривині, які відбулися 3 березня 2019 р., за результатами голосування більшість була за приєднання до Нетішина. Сільські депутати спочатку проігнорували волевиявлення людей. Реакцією на це став схід села, на якому було прийнято резолюцію з вимогами до сільської влади. І на позачерговій сесії сільської ради, яка відбулась 22 березня, депутати схвалили рішення громади про приєднання до Нетішина.

 Оскільки на позачерговій сесії Нетішинської міської ради було присутніх 18 депутатів, а 1 з них – Сергій Калабський (ВО«Батьківщина») при голосуванні «утримався», то рішення з першого разу прийнято не було. Розуміючи важливість і актуальність прийняття рішення, депутати проголосували про повернення до розгляду цього питання. Результативного голосування довелось чекати майже годину – була зроблена перерва для того, щоб на пленарне засідання прибули депутати задля кворуму. Врешті позитивне рішення булоприйнято, а Ольга Клименко подякувала нетішинським депутатам за підтримку вибору кривинців.

У «різному» перед депутатами виступив Василь Пословський, в.о. директора КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин». Він спростував інформацію ГО «Право та справедливість» (зареєстрована в с. Ріпки Жовківського району Львівської області), яка була направлена напередодні пленарного засідання на електронну пошту депутатам міської ради та поширена депутатом Юрієм Камозіним (Нетішинська самооборона-народний контроль) в соціальній мережі Фейсбук. Як зазначив В. Пословський, поширена інформація є упередженою,основаною на чутках та непідтвердженою жодним конкретним фактом, мета якої – недопущення його участі в конкурсі щодо обрання керівника медичного закладу.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради