Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

"Давайте працювати разом"

25 кві 2019

У четвер, 18 квітня, відбулась зустріч міського голови Олександра Супрунюка з мешканцями будинків №7а по вул. Набережна, №25, 27, 29 по вул. Будівельників.
Під час спілкування обговорювались проблеми, які стосуються безпосередньо названих будинків та типові для всього міста.Чи не найбільше мешканці вул. Будівельників були обурені тим, що дитячий майданчик, що поряд з новобудовою (вул. Набережна, 7а), закривають, не дозволяють гратись на ньому дітям з сусідніх будинків. Як пояснити малечі такий вчинок дорослих, батьки не знають. Хоча, як розповів міський голова, перед початком будівництва забудовник запевняв, що на дитячому майданчику зможуть вільно гратися всі діти. Він пообіцяв, що один із 4 дитячих майданчиків, які будуть цього року встановлені у нашому місті, з’явиться і по вул. Будівельників.
Під час розмови люди звернулися з проханням перемістити баки для сміття, що розташовані поряд з будинком №16. Скаржились, що сміття вчасно не забирають, а дезінфекція баків не проводиться. Ще в будинку №16 потребує капітального ремонту покрівля. Як з’ясувалось, замовником проектної документації капітального ремонту покрівлі в цьому будинку виступило УКБ виконкому. Наприкінці 2018 року проект був переданий до КП НМР «ЖКО». До 1 березня 2019 року, з метою включення даного об’єкту до реалізації міської програми щодо підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у проведенні капітальних ремонтів, реконструкції та технічного переоснащення багатоквартирних будинків, комунальним підприємством була подана до виконкому відповідна заявка та копії проектної документації. Проте заявка була відхилена. Причина тому – відсутність відповідної довідки про зібрані співвласниками будинку 20% коштів, як то передбачено умовами міської програми, на капітальний ремонт покрівлі. Міський голова під час зустрічі пообіцяв посприяти у вирішенні проблеми.
Має свою специфіку проблема безпритульних собак біля п’ятиповерхівок, по вул. Будівельників: на 1 поверсі в одному з будинків проживає жінка, яка активно займається їхнім годуванням. А тому до «годівниці» щодня «поспішають» ще й безпритульні собаки садибної забудови. Не обійшли увагою мешканці вул. Будівельників загальноміських проблем: випалювання деревного вугілля, ремонт тротуарів, сортування сміття, очищення каналу, вигул собак без повідка і намордника та ін. Разом з тим, нетішинці подякували за роботу працівникам КП «Благоустрій».
23 квітня пройшла зустріч очільника міста Олександра Супрунюка з мешканцями будинків №1, 3 по провулку Миру, №25, 27, 29 по проспекту Незалежності. Серед актуальних питань, які турбували нетішинців – капітальний ремонт ліфтів та покрівель у багатоповерхівках, вуличне освітлення. За словами мешканців, у вечірню пору в дворі та на дорозі, що веде до їх будинків, темно. Світла замало. Міський голова Олександр Супрунюк доручив керівнику комунального підприємства «Благоустрій» Віктору Кондрацькому вивчити це питання та усунути проблему. Під час розмови порушувались питання тарифів вивозу побутового сміття, ремонту тротуарів та облаштування автостоянок біля житлових будинків. Також очільник міста пообіцяв посприяти вирішенню питання щодо облаштування пішохідного переходу по проспекту Незалежності (від гуртожитку №5 до ЗОШ №1) регульованою кнопкою виклику зеленого світла. Місцеві жителі обговорили з представниками влади проблему функціонування «наливайки» неподалік НВК. Протягом бесіди присутні наголошували, що тамтешні відвідувачі неодноразово справляли природні потреби поблизу закладу, у нетверезому стані серед білого дня відвідувачі ведуть себе некоректно, вживають нецензурну лексику. Щоб вирішити цю проблему міський голова закликав людей об’єднуватися, збирати підписи, викликати поліцію по факту та ставати свідками.
Загалом зустрічі пройшли конструктивно. Практика спілкування очільника міста з населенням дає можливість об’єктивно оцінювати стан справ з виконання планової роботи по вирішенню питань місцевого значення, коригувати хід її виконання з огляду на обговорення з мешканцями міста. Зустрічі керівництва міста з городянами продовжаться після Великодня.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради