Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Голос громади почуто

16 лип 2019

Минулої неділі, 14 липня, у приміщенні міського будинку культури по вул. Солов’євська відбулась зустріч міського голови Олександра Супрунюка з мешканцями садибної забудови міста. Спілкувались з людьми також заступник міського голови Ольга Бобіна, директор КП «Благоустрій» Віктор Кондрацький, директор КНП «Центр ПМСД» Лариса Клочай, начальник управління освіти Василь Мисько, начальник управління культури Іван Михасик, начальник управління соціального захисту населення Валентина Склярук, директор Нетішинського територіального центру соціального обслуговування ( надання соціальних послуг) Любов Оцабрика.

 Розпочалась зустріч, на прохання людей, з інформації Олександра Супрунюка щодо утворення Нетішинської міської ОТГ. Він розповів про історію приєднання Старого Кривина та Нового Кривина до Нетішина, про проблеми, які вирішуються нині і доведеться вирішувати в майбутньому, про те, як буде формуватись бюджет міської ОТГ і т. ін..

 Деякі батьки цікавились чи буде біля зош № 1зупинятись автобус ХАЕС, що нині перевозить дорослих мешканців садибної забудови та дітей, прямуючи на Солов’євську? Вони занепокоєні за безпеку дітей, бо мовляв, до універмагу, де здійснюють посадку в автобус, вони йдуть самі, без супроводу дорослих. Як розповів міський голова, раніше за підвезення дітей садибної забудови міста до школи доводилось перевізнику сплачувати 360 тис. грн. на рік. Дорослим, які користувались послугами перевізника, доводилось платили за проїзд. З початку нинішнього року автобусами ВП ХАЕС ( загального користування) тричі на день здійснюється безкоштовне перевезення дітей, та дорослих. Зміни маршруту направлено на погодження в обласну ДАІ. Отже, яким буде рішення обласної автоінспекції, покаже час. А міською владою після перемовин зі співвласниками універмагу, вирішуватиметься питання про встановлення зупинки поблизу нього.

 Жваво та дискусійно обговорювалось питання щодо перспективи будівництва амбулаторії в садибній забудові міста. Пояснення з цього приводу надавали міський голова О. Супрунюк, заступник міського голови О. Бобіна та директор КНП «Центр ПМСД Лариса Клочай. Яку відомо, розмови про будівництво амбулаторії велись декілька років тому. Були виділені кошти на розробку проекту – капітального ремонту старої будівлі. Але нині, зі вступом у дію медичної реформи, певних її вимог, принципу роботи сімейних лікарів, вивчається доцільність такого будівництва. Міська влада неодноразово направляла звернення до відповідних установ з проханням включити будівництво амбулаторії до переліку тих, які в рамках певних програм фінансуватимуться з державного бюджету. Але поки що все безрезультатно. Нині ж у медпункті, який розміщений в будівлі будинку культури, двічі на тиждень приймає фельдшер. З жовтня, як зазначила Л. Клочай, фельдшер буде здійснювати прийом громадян тричі на тиждень і попросила всі зауваження щодо роботи медпункту надсилати для неї  письмово чи телефоном.

 Цікавились мешканці садибної забудови тим, які заходи вживає місцева влада щодо безпритульних тварин та випалювачів деревного вугілля, чому в КП «ЖКО» відмовляють в оформленні договору на користування водогоном та чому низький тиск у водогоні, коли нарешті належно запрацює вуличне освітлення, адже обленерго, на балансі якого перебувають вуличні мережі, з невідомих причин світильники зняло, натомість нових не чіпляє. Переймаються люди і станом доріг в садибній забудові міста. Тут Олександр Супрунюк поділився планами щодо можливої закупівлі автобетонозмішувача, тоді КП «Благоустрій» само, без підрядника, зможе виконувати ремонти доріг та тротуарів. Багатьох цікавило чи буде цьогоріч продовжено будівництво водогону (за словами міського голови, виділено додаткові кошти на проведення відповідної експертизи проекту, бо існуючий уже застарів. Надійдуть висновки експертизи - будуть виділені кошти на продовження будівництва).

Не обійшли своєю увагою нетішинці питання щодо нинішнього стану справ на піщаному кар’єрі Стариця-2, проти розробки якого активно виступали в минулому році. За інформацією міського голови, на кар’єрі нині роботи зупинені, майно арештовано, проводиться розслідування.

 А на закінчення зустрічі директор КП «Благоустрій» звернувся до містян з проханням не викидати сміття і всілякий непотріб у невизначених місцях, як-то поблизу старого кладовища, що на вул. Лісовій. «Дізнаємось, хто до святого місця несе мішки зі сміттям - завантажимо назад і трактором привеземо на подвір до господаря», - зазначив він.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради