Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області інформує

26 чер 2019

Органи Пенсійного фонду України своєчасно і в повному обсязі забезпечують фінансування більш ніж 8,5 тисячам отримувачів пенсійних виплат, які проживають на території м.Нетішин.

Але в місті існує заборгованість із сплати платежів до бюджету Пенсійного фонду України та єдиного соціального внеску.

Так, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування станом на 01.04.2019 року заборгованість із сплати єдиного соціального внеску мали 279 боржників, сума боргу становила 4022,0 тис.грн., з них 260 фізичних осіб – підприємців із сумою боргу
2662,4 тис.грн. Крім цього, 22 платники мали борг із платежів до Пенсійного фонду України в сумі 2723,2 тис.грн.

Порушення роботодавцями трудового законодавства в частині нарахування заробітної плати в розмірі меншому ніж встановлено законом є основною причиною недостатнього страхового стажу для багатьох бажаючих отримати пенсію, досягнувши пенсійного віку. Від суми сплачених страхових внесків залежить не тільки страховий стаж найманих працівників але й сума коштів, які надходять до солідарної системи пенсійного страхування, від чого безпосередньо залежить фінансування поточних пенсійних виплат. Тобто прихована і надто мала заробітна плата є невигідною як для теперішніх так і для майбутніх пенсіонерів.

Зокрема керівники суб’єктів господарювання, які є боржниками та не сплачують борги до Пенсійного фонду або платять зарплату працівникам менше законодавчо встановленого мінімального рівня, обмежують конституційне право своїх працівників на соціальний захист та на одержання фактично заробленого розміру пенсії або взагалі позбавляють права на її отримання.

Погашення заборгованості є одним із резервів наповнення бюджету Пенсійного фонду та захисту прав застрахованих осіб щодо зарахування страхового стажу.

Відтак пенсійна служба звертається до боржників поглянути на існуючий стан розрахунків з Пенсійним фондом саме з точки зору громадянської позиції сумлінного роботодавця і підприємця. Це зобов’язує дбати про конституційні права своїх найманих працівників, які по суті створюють Ваше матеріальне благополуччя і самі теж мають право на гідне життя як зараз, так і у поважному віці. А тому, шановні боржники, сплатіть нарешті належні згідно закону кошти до Пенсійної скарбниці щоб мати чисту совість перед суспільством.