Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Говорили про різне:...про будівництво містка і протяги на зупинках

29 лип 2019

У четвер, 25 липня, міський голова Олександр Супрунюк спілкувався з мешканцями будинків № 14 по пров. Миру, № 16, 18, 20, 22, 24 по вул. Шевченка. На зустрічі також були присутні заступник міського голови Ольга Бобіна, директор КП «Благоустрій» Віктор Кондрацький, начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Склярук, директор Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Любов Оцабрика, представники КП «ЖКО».

Це була остання, 20 зустріч міського голови з нетішинцями – мешканцями висотної забудови, що проходили в дворах житлових будинків. Розпочалася вона із запитання щодо можливості облаштування місця для паркування автомобілів поблизу житлових будинків. Цікавились люди заходами, прийнятими місцевою владою щодо безпритульних тварин (при цьому обурювались поведінкою тих містян, які годують тварин поблизу житлових будинків); принципом розподілу субвенційних коштів з державного бюджету для фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження; перспективою розбудови міського парку культури та відпочинку; умовами отримання будинками безвідсоткової позики з міського бюджету для проведення капітального ремонту ліфтів та перспективою виконання комплексної програми підтримки житлового фонду; можливістю належного надання послуг з вивезення сміття та чи будуть проводити заміну сміттєвих контейнерів; можливістю організації рейсу соціального автобусу по місту в напрямку АТБ; процесом приєднання сіл Старий Кривин та Новий Кривин до Нетішина; обсягами робіт щодо ремонту тротуарів на території міста та яким чином влада реагує на неякісне укладання тротуару поблизу торгового центру; перспективою будівництва містка через р. Горинь; коли буде введено автобусний маршрут ХАЕС по вул. Шевченка (там нині закінчуються роботи по облаштуванню тротуарів та місць для зупинок); чому не прибирається територія біля автовокзалу та не ремонтується автодорога №1.

Мешканці 1-го під’їзду буд. №18 по вул. Шевченка звернулись до міського голови з проханням втрутитись у ситуацію довкола квартири №4. Її антисанітарний стан добре відчують всі сусіди. В квартирі проживають дві сестри – пенсіонерки, одна з них-інвалід, прикута до ліжка. (Як повідомили згодом в управлінні праці та соціального захисту населення, сестра доглядає сестру-інваліда, за що отримує відповідну допомогу. Вона категорично відмовилась від обслуговування терцентром, як одинока. Нині працівники терцентру в межах своїх повноважень переймаються цією сім’єю, щоб навести лад у квартирі). Також мешканці буд. №18 хочуть дізнатися чи законно у свій час було надано молитовному будинку дозвіл на підключення тепла з теплової камери, яка розташована між їхнім будинком і НВК. Люди жалілися, що під час опалювального сезону прохолодно в квартирах 1-го та 2-го під’їздів. Олександр Супрунюк, в межах своїх компетенцій, пообіцяв сприяння у вирішенні даної проблеми – попросив надіслати відповідне колективне звернення на його ім’я та на ім’я керівника КГ ВП ХАЕС.

З обуренням містяни також розповідали про порушення громадського порядку та спокою поряд з їхніми будинками. Причина цьому – продаж алкогольних напоїв міні-маркетом «На околиці».

Деяким нетішинцям не подобаються зупинки, які встановлені по місту (від дощу не сховатись, дошкуляють протяги та замало місця), іншим – лавки, альтанки, які нині облаштовує КП «Благоустрій» в дворах ( колір та дизайн не сучасний), але більшість людей, які були присутні на зустрічі висловлювали підтримку міському голові та комунальникам у прагненні зробити Нетішин комфортним для проживання.   

Усі проблеми, озвучені нетішинцями, взято до уваги. Про хід їх виконання можна буде дізнатися на офіційному сайті Нетішинської міської ради, на сторінці виконавчого комітету в соціальній мережі «Фейсбук», з інформаційного листка, який буде розміщено згодом на дошці оголошень у кожному під’їзді.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради