Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Відкрито тендерні пропозиції інвестиційного проекту

20 лют 2019

Учора, 19 лютого, тендерним комітетом з організації закупівель для реалізації інвестиційного проекту «Реконструкція системи вуличного освітлення» (утворений розпорядженням міського голови від 27.11.2018 року) було розкрито тендерні пропозиції 4-х його учасників ТОВ «Коменергосервіс» (м. Київ) – загальна вартість пропозиції становить 11 млн. грн., ТОВ «Енергосервіс ПМК» (м. Харків) – загальна вартість пропозиції – 17 млн. 915 тис. 239 грн., ТОВ «Дорстрой Монтаж Київ» (с. Кам’яна Яруга Чугуївського району Харківської області) – загальна вартість пропозиції – 7 млн. 649 тис. 713 грн., ТОВ «Комбінат комунальних підприємств» (м. Здолбунів) – загальна вартість пропозиції складає 11 млн. 193 тис. 319 грн. Попередньо брати участь у тендерних закупівлях виявили бажання 6 учасників, але 2 з них з певних обставин не змогли вчасно подати документи.
У грудні 2018 року в дотендерній зустрічі взяло участь 20 потенційних учасників. Кожен з них, оцінивши свої реальні можливості, прийняв рішення брати чи ні участь у тендерних закупівлях. Спостерігав за процесом відкриття тендерних пропозицій консультант компанії «Ramboll» Віталій Меланченко, яка представляє НЕФКО (Північна екологічна фінансова корпорація, яка фінансуватиме проект). У місті протягом 2019 року мають бути встановлені енергоефективні ліхтарі та система керування вуличним освітленням, яка дозволить змінювати потужність ламп. Загальна вартість інвестиційного проекту становить 13 млн. 400 тис. грн.
Позаду майже півтора року співпраці, розробка бізнес-плану, погодження його схем, технічний аудит, погодження з Кабінетом Міністрів запозичень, проведення перемовин з потенційними учасниками тендерних закупівель, консультації з компанією «Ramboll» щодо проведення тендеру. Консультують місто з використання кредитних коштів, які надає НЕФКО для здійснення енергоефективних проектів у Нетішині, представники компанії «Ramboll».
Як зазначив Віталій Меланченко, після відкриття тендерних пропозицій буде проведена процедура оцінки кожного учасника та визначено переможця. Спочатку оцінку буде робити місто, далі її перевірятиме НЕФКО. І тільки потім корпорацією буде прийнято рішення про переможця тендерних закупівель. При його визначенні вартість пропозицій не є основним показником. На реалізацію проекту мають великий вплив технічні вимоги, фінансовий стан та досвід учасника. Тендер є одностадійний, тобто проходитиме він в один етап. Все залежатиме від якісного складу пропозицій. Якщо вони складені якісно, то цей процес пройде дуже швидко, загалом тижнів за три – це вже з визначенням переможця після перевірки НЕФКО. Якщо ж учасники безвідповідально віднеслись до подачі пропозицій, то потрібно буде трохи більше часу для уточнення, письмової подачі додаткових запитів. Все відбувається тільки через письмову переписку.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради