Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Відділ «Нетішинське бюро правової допомоги» інформує

21 жов 2019

Уже минуло три роки  як у нашому місті розпочав свою роботу відділ “Нетішинське бюро провової допомоги” Шепетівського місцевого центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  який допомагає громадянам реалізувати їхні конституційні права. Про результати  роботи відділу «Нетішинське бюро правової допомоги»  за 9 місяців 2019 року ділиться його начальниця Світлана Бащук. Щоб отримати правову допомогу, громадянину для початку потрібно звернутись у місцеве бюро. Основними завданнями Бюро правової допомоги є правопросвітницька робота, надання безоплатної первинної правової допомоги (юридичних консультацій), забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень), надання безоплатної вторинної правової допомоги (здійснення представництва інтересів клієнта в суді, складання процесуальних документів) та забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Так, з початку 2019 року до Нетішинського бюро  правової допомоги звернулися 923 громадяни, з них 905 отримали правові консультації, а 18 - рішення про надання їм безоплатної вторинної правової допомоги. Найчастіше до бюро звертаються з питаннями, що стосуються сімейного права (28% звернень),  цивільного законодавства (25%), соціального забезпечення (12%)   виконання судових рішень (11%) та трудового права (10%). Найбільше потребують допомоги жінки — 63% усіх звернень. Аби підвищити правову грамотність містян особливо актуальні заходи, що мають на меті ознайомити громадян із їхніми правами, навчити захищати та відстоювати їх. Так, за 9 місяців 2019 року працівниками Нетішинського бюро правової допомоги  організовано 36  правопросвітницьких заходів, підготовлено 20 роз'яснень і виступів у ЗМІ .

Нагадаю, що безоплатну правову допомогу в м. Нетішин  можна отримати в  бюро правової допомоги  за адресою: м. Нетішин, вул.Шевченка, 1 (1 поверх) тел. (03842)9-04-05.

Світлана Бащук,

начальник відділу «Нетішинське бюро правової допомоги»