Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Вересневе засідання комісії з питань захисту прав дитини

05 вер 2019

Відповідно до річного плану роботи, 3 вересня 2019 року під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Проходило воно з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених. Кожен з присутніх мав можливість висловити власну думку, аби  прийняті рішення відповідали інтересам дітей.

З позитивним рішенням розглянули 5 справ щодо вчинення правочину з житлом, право власності на яке чи користування яким мають діти. У всіх  випадках батькам надано дозвіл з дотриманням майнових прав дітей.

За зверненням матері продовжено термін перебування трьох малолітніх дітей на повному державному утриманні в дитячому будинку Хмельницької обласної ради. За цей час мати повинна вирішити складні життєві обставини, в яких опинилася сім’я. 

Розглянуто справу щодо зміни статусу дитини, яка перебуває на обліку служби у справах дітей, у зв’язку із смертю його батька, який був позбавлений батьківських прав. За заявою неповнолітньої рекомендовано вибуття її з прийомної сім’ї, у зв’язку з тим, що між прийомними батьками та прийомною дитиною не склалися стосунки. Неповнолітня продовжуватиме навчання в державному навчальному закладі «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг».

 Рішенням комісії рекомендовано органу опіки та піклування надати висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав однієї матері відносно 3-ох  малолітніх дітей, яка тривалий час з дітьми не проживає та не займається їхнім вихованням і утриманням,  та доцільності позбавлення батьківських прав однієї матері щодо 2-річного малолітнього сина (дитина вже влаштована до будинку дитини). Розгляд однієї справи про надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав батька щодо малолітнього сина перенесено на наступне засідання комісії.

На засіданні комісії рекомендовано виконкому визначити порядок участі батька та матері у вихованні малолітніх доньок, які після розлучення батьків проживають окремо: одна - з матір’ю, друга - з батьком. А ось щодо визначення місця проживання малолітньої дитини з батьком,  комісією вирішено відмовити, у зв’язку з тим, що відсутній з даного питання спір між батьками дитини.

Розглянуто також справу про вплив на матір дитини, яка чинить перешкоди батькові у його спілкуванні з донькою. Батькові рекомендовано звернутися із заявою про визначення способів його участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею.

 У зв’язку з неналежним виконанням батьками батьківських обов’язків, взято на облік служби у справах дітей трьох малолітніх дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Про стан виконання батьками міста Нетішина Законів України «Про освіту» та «Про охорону дитинства» в частині  забезпечення прав малолітніх та неповнолітніх на здобуття освіти, доповіла членам комісії Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей.

У рамках реалізації загальнонаціонального проекту «Я маю право» та просвітницької кампанії «Відповідальне батьківство» щодо порядку отримання послуги «Муніципальна няня», проінформувала присутніх

Світлана Бащук, начальник відділу «Нетішинське бюро правової допомоги»

 

 Служба у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради