Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Акція "16 днів проти насильства"

26 лис 2019

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Міжнародна спільнота підтримує акцію проти насильства. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують в цей період свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Ця акція ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі. Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» у 2001 році. Через рік заходи та ініціативи акції пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур.

UNFPA Україна розпочинає нову хвилю кампанії “Розірви коло”. Ціль кампанії: підвищити нетерпимість суспільства до домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Інформаційна кампанія “Розірви коло” закликає усе суспільство до активних дій і нульової толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зробити боляче - це не прояв симпатії; твоя "хата не скраю" - ти можеш допомогти. У місті Нетішині розпочато проведення заходів в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», спрямованих на підвищення рівня обізнаності населення міста з питань запобігання та протидії насильству. До проведення акції долучилися загальноосвітні навчальні заклади міста, управління соціального  захисту населення, управління культури, управління освіти, служба у справах дітей  виконавчого комітету Нетішинської міської ради, Нетішинське ВП Славутського ВПГУНП України в Хмельницькій області, Нетішинський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Нетішинське бюро правової допомоги, тощо.

 

За інформацією служби у справах дітей   

виконавчого   комітету Нетішинської міської ради