Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

«Ініціативна молодь змінить Нетішин»: цікавий проєкт презентували лідери учнівського самоврядування

09 гру 2019

Вже стало гарною традицією напередодні Дня місцевого самоврядування запрошувати лідерів учнівського самоврядування на екскурсію до виконавчого комітету Нетішинської міської ради. Цей рік не став винятком, 5 грудня, школярі загальноосвітніх навчальних закладів Нетішина і Кривина спробували себе не лише у ролі державних службовців, але й створювали власний проєкт проведення загальноміського свята Останнього дзвоника-2020.

На початку робочого дня відбувся розподіл посад між старшокласниками, керівний склад виконавчого комітету міської ради змінився таким чином: міським головою вдруге став президент учнівського самоврядування міста Платон Чижаківський (ЗОШ №1), заступниками очільника міста були Поліна Якименко (ЗОШ №2) та Дмитро Максимчук (ЗОШ №4).

Інші ж «стажери» мали нагоду ознайомитися з роботою структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, комунальних підприємств в рамках підготовки свята. Під час роботи школярі проводили засідання організаційного комітету, складали план заходів на загальноміське свято, «досліджували» бюджет міста, працювали з документами та неабияк креативили. Попередньо дітей було ознайомлено з функціональними обов’язками посадовців, надано інформацію щодо роботи з електронним документообігом, який виконавчий комітет використовує у своїй роботі. Таке своєрідне стажування стало для школярів цікавим та захоплюючим.

Усі учасники тренінгу-практики «Ініціативна молодь змінить Нетішин» зауважили, що робота в органах місцевого самоврядування не легка та дуже відповідальна. Кожен керівник чи спеціаліст повинен бути компетентним, мудрим та виваженим. Очільник міста, ініціатор проекту Олександр Супрунюк впевнений, що такі експерименти неабияк корисні, адже вони привчають дітей до відповідальності за свої слова і вчинки, а також, можливо допоможуть їм у виборі майбутньої професії. Після підведення підсумків Олександр Олексійович запропонував лідерам учнівського самоврядування реально організуватися та провести загальноміське свято Останнього дзвоника у 2020 році. На сесії Нетішинської міської ради міський голова буде пропонувати депутатам виділити додатково кошти. Ми раді, що у нашій громаді зростає ініціативна, розумна та ідейна заміна.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради