Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

«Комфорт» запрошує на роботу

09 гру 2019

2 грудня відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Йшлося на ній про ті питання життєдіяльності міста, які останнім часом активно обговорюються нетішинцями. Багатьох у соціальних мережах цікавить діяльність КП НМР «Комфорт». Тому до розмови з журналістами долучився директор комунального підприємства Артем Руденко.

Як відомо, «Комфорт» було створено в 2017 році. Загальна площа, яку нині обслуговує підприємство, становить понад 14 га (територія міського пляжу та міського парку культури та відпочинку). У його штаті 17 чоловік (у планах на 2020 рік – 20), але фактично людей працює менше. Більшість з них – за сумісництвом. Сьогодні «Комфорту» потрібні озеленювач, водій, економіст, юрист, інженер виробничої служби та механік.

Як розповів Артем Руденко, деякі фейсбучні активісти, серед них і депутат обласної ради Наталія Коваль, висловлюються про доцільність діяльності підприємства, маніпулюючи при цьому всілякими цифрами та пишучи відверту неправду. Багато «бруду ллється» і на його адресу. А тому директор ознайомив журналістів з тим, чим займається його комунальне підприємство, зробивши невеликий екскурс в історію створення.

Як відомо, раніше благоустроєм на міському пляжі опікувались ЖКП, комунальні підприємства «ЖКО» та «Благоустрій». Але в силу різних причин належного порядку так наведено і не було. А нині всі бачать результат господарювання на ньому «Комфорту». За 2 пляжні сезони до належного стану приведено благоустрій території, здійснюється прибирання території та очистка дна у зоні відведеної для купання в межах міського пляжу, організовано рятувальний пост, постійно контролюється водне плесо – беруться проби для проведення лабораторних досліджень води та піску. У межах міського пляжу також відновлено алею – встановлено лавочки, урни для сміття. Вперше за майже 20 років відремонтовано вуличне освітлення. Отже, тепер це не тільки місце для купання, а й прогулянкова зона у вечірній час.

Опікується «Комфорт» і міським парком культури та відпочинку, який розташований за будівлею виконавчого комітету міської ради. В цьому році він активно розбудовувався, розвивається його інфраструктура. На сцені парку проходять загальноміські заходи. Все більше людей бере в них участь. Не лише нетішинці, але й багато іногородніх заздалегідь замовляють локації на свята. Користуються попитом нетішинців альтанки, встановлені в парку. Як розповів Артем Руденко, КП НМР «Комфорт» взяло на себе технічне забезпечення всіх загальноміських заходів (загалом більше 20) в межах паркової зони. Разом з тим, підприємство долучається до проведення заходів і на території міста, співпрацюючи з усіма комунальними підприємствами, іншими установами та організаціями.

Нещодавно, відповідно до рішення міської ради, КП НМР «Комфорт» отримало нові повноваження щодо управління майном комунальної власності – укладати строкові договори земельного сервітуту на право розміщення тимчасових споруд у міському парку. Тому користуючись нагодою, Артем Руденко запросив підприємців використати міський парк для розвитку свого бізнесу. Опановують працівники «Комфорту» і роботу по обслуговуванню земснаряда. У планах – зробити привабливим дренажно-обвідний канал зручним для відпочинку.

Спростував директор комунального підприємства розповсюджену в Фейсбуці інформацію щодо високих заплат працівників «Комфорту» та його директора. Насправді зарплати невисокі, саме цей аргумент є домінуючим при звільненні  («чиста» зарплата директора становить трохи більше 8 тис. грн.). «Всіх «активних» у Фейсбуці, які «все вміють і знають, як все робиться», запрошую до нас на підприємство. Приходьте, попрацюєте, побачите процес із середини і зрозумієте, наскільки достатнє фінансування має КП «Комфорт». Після того зможете розказати всім про реальну картину без маніпуляцій, бо дуже легко, будучи «диванним генералом», розповідати, як все неправильно робиться, і як нам легко на нашу зарплату живеться», – зауважив Артем Руденко.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради