Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

20 років милозвучна українська пісня ллється із чистого джерела під назвою "Криниченька"

18 кві 2019

Українська пісня – не має бар’єрів… Вона може бути лагідна й сувора, ніжна й водночас емоційна, весела й сумна. В ній – безсмертна історія та уславлені імена, краса рідної землі, свята материнська любов і уклін найдорожчим людям. Скільки їх заспівав відомий у Нетішині та далеко за його межами творчий колектив під назвою «Криниченька» за 20 років існування й не перелічити…
18 квітня велика зала Палацу культури зібрала учнів різних років досвідченого педагога Валентини Темної, друзів, колег і шанувальників Народного театру пісні «Криниченька», щоб відсвяткувати славний ювілей. Ведучими музичного свята стали талановиті вихованці вокального колективу. Концертна програма була схожа на своєрідну пісенну мандрівку 20-річною історією театру пісні. Вокалісти різних вікових груп виконували ліричні композиції, легендарні українські хіти на новий лад. Учасники підготовчої, молодшої, середньої і старшої груп вражали своїми оксамитовими голосами, акторською майстерністю, не менш яскравими були костюми вокалістів.
За 20 років існування географія виступів «Криниченьки» охоплює десятки міст України, талановиті учні - неодноразові лауреати обласних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Добрі друзі вокального колективу - Зразковий ансамбль бального танцю «Шарм» і студія сучасного танцю «Флеш» подарували присутнім яскраві хореографічні номери.
«Криниченьку» і Будинок дитячої творчості важко уявити одне без одного. Адміністрація позашкільного закладу всіляко підтримує виконавців, а вони, в свою чергу, прославляють рідну Альма-Матер. Керівник БДТ Оксана Борковська у вітальному слові подякувала талановитому викладачу та її вихованцям за багаторічну сумлінну працю, побажала їм невичерпної енергії, наснаги та творчих успіхів.
Привітати ювілярів завітали міський голова Олександр Супрунюк, заступник міського голови Ольга Бобіна, начальник управління освіти виконкому міської ради Василь Мисько. З нагоди відзначення 20-річного ювілею художнього колективу, талановитий педагог Валентина Темна була нагороджена Почесними грамотами Хмельницької обласної державної адміністрації і виконавчого комітету, а також очільник міста вручив Валентині Анатоліївні подарунковий сертифікат. Щирі побажання та слова подяки цього вечора линули ювілярам з вуст Василя Мисько. Завершився святковий концерт милозвучною українською піснею у виконанні батьків вихованців колективу-ювіляра.
День за днем Валентина Темна і її талановиті діти несуть на крилах української пісні добро, любов і натхнення. Попереду у «Криниченьки» чимало задумів та творчих звершень. Спільна наполеглива праця керівника колективу, дітей та їхніх батьків творить джерельний витвір мистецтва під назвою пісня. Вітаємо!
Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради
20 років