Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

"Нетішинське бюро правової допомоги" інформує

25 вер 2018

Два роки тому у вересні на теренах Хмельниччини запрацювали 17 бюро правової допомоги, які допомагають громадянам реалізувати їхні конституційні права. Про результати  роботи відділу Нетішинське бюро правової допомоги ділиться його начальник Світлана Бащук. Основними завданнями Бюро правової допомоги є правопросвітницька робота, надання безоплатної первинної правової допомоги (юридичних консультацій), забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень), надання безоплатної вторинної правової допомоги (здійснення представництва інтересів клієнта в суді, складання процесуальних документів) та забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.  Аби отримати правову допомогу, громадянину спочатку потрібно звернутись у місцеве бюро. Ми вивчаємо документи людини та перевіряємо, чи належить вона  до категорії населення, яке може розраховувати на безоплатний супровід адвоката у суді. Це можуть бути, наприклад, малозабезпечені українці, учасники АТО, діти-сироти, та інші особи.  Опісля громадянину призначається адвокат чи представник. У випадку, якщо людина не потрапляє під відповідну категорію для надання їй безоплатної вторинної допомоги, вона може розраховувати на первинну, тобто на консультацію, як чинити у тій чи іншій ситуації.

Так, з початку функціонування до Нетішинського бюро  правової допомоги звернулися 1800 громадян, з них 1690 отримали правові консультації, а 104 - рішення про надання їм безоплатної вторинної правової допомоги. Найчастіше до бюро звертаються з питаннями, що стосуються сімейного права (18% звернень), соціального забезпечення (18%), іншого цивільного законодавства (15%), виконання судових рішень (11%) та трудового права (10%). Найбільше потребують допомоги жінки — 65% усіх звернень. Для підвищення правової грамотності українців особливо актуальні заходи, що мають на меті ознайомити громадян із їхніми правами, навчити захищати та відстоювати їх. Так, за два роки існування Нетішинського бюро правової допомоги його працівниками організовано 156  правопросвітницьких заходів.

Нагадаємо, що безоплатну правову допомогу в м. Нетішин  можна отримати в бюро правової допомоги за адресою: м. Нетішин, пр. Незалежності, 12 тел. (03842)9-04-05.

За інформацією начальника відділу

 «Нетішинське бюро правової допомоги»

 Світлани Бащук