Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На першому місці – захист прав дітей

08 тра 2019

Відповідно до річного плану роботи 7 травня 2019 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання провела заступник міського голови Ольга Бобіна. На розгляд комісії було винесено 20 справ щодо захисту прав та інтересів дітей. Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених. 

Членами комісії розглянуто чотири справи, три з яких ініціювала служба у справах дітей,  про виконання батьками батьківських обов’язків. Одне звернення щодо впливу на матір, яка неналежно виконує батьківські обов’язки щодо двох менших братика та сестрички, надійшло від повнолітньої доньки. Щодо двох справ батькам винесено попередження за неналежне виконання батьківських обов’язків, одну матір ініційовано притягнути до адміністративної відповідальності. Трьох дітей взято на контроль служби у справах дітей. Батькам надані рекомендації щодо виховання та утримання дітей.

Розглянули три справи  щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав батьків.  За результатами розгляду двох батьків ініційовано притягнути до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків та надати термін до 3 місяців на виправлення ситуації. Дві справи із-за відсутності батьків перенесено на наступне засідання комісії з питань захисту прав дитини. З позитивним рішенням розглянули сім справ щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх семи випадках батькам надано дозвіл з дотриманням майнових прав дітей. Позитивно вирішено питання щодо надання дозволу на отримання грошової компенсації від імені дітей за належне їм для отримання жиле приміщення як членам сім’ї  військовослужбовця.

Поставлено на облік служби у справах дітей одну дитину, яка опинилася в складних життєвих обставинах, одну неповнолітню знято з такого обліку, у зв’язку із виправленням ситуації в сім’ї. Рекомендовано погодити зняття з реєстрації підопічної дитини, у зв’язку із зміною місця проживання її піклувальникам. Емоційно проходив розгляд питання щодо визначення місця проживання дитини з одним із батьків  та надання дозволу на виїзд малолітньої дитини за кордон без згоди батька. Рішенням комісії рекомендовано органу опіки та піклування надати висновок про визначення місця проживання малолітньої дитини разом з матір’ю та дозволити виїзд дитини за межі України без згоди батька на час літніх канікул до 31 серпня 2019 року. Начальник служби у справах дітей Антоніна Карназей та начальник відділу молоді та спорту Любов Рябчук доповіли про підготовку до проведення у місті Міжнародного дня захисту дітей та про роботу щодо проведення оздоровлення дітей пільгових категорій влітку 2019 року.

 

Служба у справах дітей виконавчого комітету

Нетішинської міської ради