Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Зі звіту міського голови за 2023 рік

06 лют 2024

УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ

Протягом року фінансування закладів культури здійснювалося за рахунок коштів місцевого бюджету, отриманих доходів по спеціальному фонду за рахунок надання платних послуг. Обсяг фінансування в повній мірі забезпечив повноцінну роботу закладів культури.

Важливим напрямком роботи є збереження і розвиток кадрового потенціалу фахівців у сфері культури. Усю діяльність закладів культури здійснює 220 осіб, з них на посадах спеціалістів – 153.

Мистецьку освіту в громаді забезпечують мистецькі школи. Загальний контингент учнів у школах становить 617 учнів, що складає 14,7 % від загальної кількості дітей шкільного віку. Мистецькі школи міста у 2023 н.р. закінчили 87 учнів, 8 з них стали студентами ВНЗ культури і мистецтв.

Відповідно до рішення комісії з відзнак при виконавчому комітеті, стипендію міського голови призначено учням та викладачам мистецьких шкіл.

Для зміцнення матеріально-технічної бази МШ «Нетішинська художня школа» придбано будівельні матеріали та матеріали для проведення поточного ремонту приміщення власними силами.

У МШ «Нетішинська школа мистецтв» проведено поточний ремонт приміщення та водопостачання. Придбано мікрофони, комп'ютерну техніку (ноутбук) та встановлено велопарковку.

Діяльність закладів культури клубного типу Нетішинської МТГ забезпечують 26 творчих працівників.

У закладах діють 33 колективи художньої самодіяльності, які відвідують 721 чоловік (з них - 564 дитини) та 15 любительських об’єднань і клубів за інтересами (загальна кількість учасників – 522).

Серед 33 аматорських творчих колективів 6 носять почесні звання «народний» та 5 - «зразковий».

Клубними закладами проведено 330 масових заходів, які відвідали 101835 мешканців міста, з них 36473 - діти.

Для зміцнення матеріально-технічної бази КЗ «Палац культури міста Нетішина» придбано матеріальних цінностей на суму 200 тис. 313 грн.

У Нетішинській МТГ діють 6 бібліотек-філій КЗ «Публічна бібліотека Нетішинської МТГ». Протягом року у фонди бібліотек надійшло 553 примірників друкованих видань. Книжковий фонд станом на 1.01.2024р. - 87 841 примірник.

Для центральної Публічної бібліотеки було придбано 1 комп’ютер та комплектуючі до нього.

Протягом року Нетішинськиим краєзнавчим музеєм організовано 26 виставок, прочитано 31 лекцію, проведено 71 масовий захід, науковцями музею підготовлено до друку 65 публікації, проведено 245 екскурсій, проводилась робота з дослідження історії краю, популяризації історичної та етнографічної спадщини українського народу, вивчення природи на території громади.

Для зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури у 2023 році придбано оргтехніку, закуплено матеріали на проведення ремонтних робіт власними силами. Здійснено поточний ремонт музичних інструментів.

Отримано коштів від надання платних послуг – 1 451 570,00 грн. Благодійні надходження складають 196 тис.279,00 грн.

Протягом року відбулися ряд благодійних мистецьких заходів на підтримку Збройних Сил України за участю працівників та творчих колективів закладів культури громади.

️Працівниками закладів культури виготовлено маскувальні сітки, зібрано продуктові набори та протягом звітного періоду закладами культури зібрано 645 тис 601,69 грн благодійних коштів, які передано на потреби ЗСУ.

(Даді буде).