Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СХИЛЯЄМО ГОЛОВИ ПЕРЕД ПАМ’ЯТТЮ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ 

20 лют 2024

Сьогодні, 20 лютого, у 10-ту річницю найбільш трагічних подій на Майдані, Нетішинська громада вшанувала подвиг полеглих Героїв Небесної Сотні. 
20 лютого 2014 року стало переломним в історії нашої держави. Цього дня в столиці України загинуло найбільше людей, які своїм незламним патріотизмом і світлими прагненнями виступили за краще майбутнє. Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури та важливий вибір – бути частиною Європи. В умовах повномасштабного вторгнення росії ця дата віддає ще більшим болем за кращими синами і доньками України. 
Увечері, біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України, зібралися представники місцевої влади, міської військової адміністрації, працівники ХАЕС, комунальних установ та організацій, волонтери, молодь та усі небайдужі мешканці громади, аби віддати шану людям, які ціною власного життя відстоювали найважливіші цінності – свободу та можливість вільно обирати свій шлях.  
Зі словами вдячності та великої пошани до Героїв виступив міський голова Олександр Супрунюк. У своїй промові він зауважив: «Нехай та велика ціна, яку заплатили ні в чому не повинні Герої, відстоюючи найважливіші людські цінності, завжди буде нагадуванням нам усім про мужність, нескореність та волелюбність нашого народу». Олександр Супрунюк подякував усім, хто в нелегкий для України час допомагає, підтримує, а у 2014 – не побоялись вийти на Майдан за правду і долю нових поколінь.
У хвилині мовчання присутні схилили голову в жалобі перед тими, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, за її єдність і суверенітет, за краще майбутнє. Пам’яті Героїв Небесної Сотні був присвячений зворушливий перформенс від творчих колективів Будинку дитячої творчості.  
Наприкінці заходу присутні поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку. Світлим полум’ям горіли лампадки, символічно викладені вихованцями БДТ біля пам’ятного знаку, такою ж світлою є пам’ять про Героїв Небесної Сотні, які загинули за свободу і гідність України. 
20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. День, коли слова зайві... Згадуючи і вшановуючи загиблих Героїв Майдану, не забуваймо ні на мить, що їхню справу ми продовжуємо сьогодні на фронті. 
Відділ з організаційних питань