Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СТОЛИЧНІ СТУДЕНТИ-ДОСЛІДНИКИ ВІДВІДАЛИ НЕТІШИНСЬКУ ГРОМАДУ

12 лют 2024

11 лютого до нашої громади завітали студенти географічного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка.
Вони подорожують різними містами України та вивчають кращі практики управління місцевого самоврядування.
Візит студентів відбувся в рамках проєкту «Територія: погляд зсередини», який реалізується Центром розвитку громад і територій. Так, молодь щомісяця досліджує українські міста у офлайн форматі. Нетішин став 20-ою та фінальною «Територією», до цього вони відвідали Вінницю, Бердичів, Житомир, Переяслав, Рівне, Здолбунів, Славутич, Кривий Ріг, Жовті Води, Горішні Плавні, Ніжин, Острог та інші.
Учасники проєкту провели насичений день екскурсій, дискусій та польових досліджень міського простору, дізнались про історію і забудову міста, ознайомилися з інфраструктурою та відвідали міський музей. Серед студентів - нетішинка, випускниця ЗОШ №2, а нині - студентка столичного вузу Анастасія Сотник.
Ввечері в інноваційному хабі молодь мала можливість поспілкуватись з міським головою Олександром Супрунюком, начальним відділу містобудування та архітектури виконкому міської ради Марією Тульбою, начальником відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища Анною Тонкою, працівниками КП "Агенція місцевого розвитку".
Під час зустрічі посадовці розповіли студентам про планування та просторовий розвиток міста. Міський голова поділився цікавими фактами про Нетішин, розповів про співпрацю з різними організаціями, підтримку військових, плани на сьогодення та майбутнє, про активність жителів громади.
Студенти разом з наставниками висловлювали цікаві думки щодо подальшого розвитку нашої громади.
Гості подякували за гарний прийом, відзначили унікальність, чистоту та компактність міста. Нових звершень студентам-дослідникам та плідних результатів.
Відділ з організаційних питань