Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРО ВИСТУПИ, ДЕПУТАТСЬКІ ЗАПИТИ ТА КОЛЕКТИВНІ ЗВЕРНЕННЯ

09 кві 2024

У п’ятницю, 5 квітня, відбулось чергове (46) пленарне засідання Нетішинської міської ради VIII cкликання. На порядок денний було винесено 125 питань, переважна їхня більшість - земельні.

️Уже традиційно розпочали свою роботу депутати з хвилини мовчання – данини пам’яті за жертвами російсько-української війни.

Перед розглядом порядку денного виступили: Степан Воленко, мешканець Нетішина, звернувся до депутатів з проханням створити робочу комісію щодо вивчення ситуації в місті з поширенням наркотиків; Андрій Кондратюк, начальник відділу поліцейської діяльності №1 Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області, проінформував про роботу підрозділу за перші 3 місяці 2024 року; Олександ Супрунюк, міський голова, зачитав колективне звернення, в якому мешканці вул. Варшавська просять вирішити проблему з нефункціонуючим підземним переходом, який стає причиною ДТП (знести його або перемістити в інше місце); Ольга Бобіна, начальник управління освіти, депутат міської ради, інформувала про організацію утримання та експлуатацію укриттів у закладах освіти; Катерина Янович, депутат міської ради, проінформувала про результат роботи тимчасово створеної комісії щодо перевірки стану укриттів в закладах загальної середньої освіти нашої громади.

Під час розгляду порядку денного було підтримано 2 депутатські запити: Анатолія Олійника (Воля) щодо збільшення розміру премії «За вагомі досягнення молоді у різних сферах суспільного життя» в номінації «За особисту мужність і відвагу» з 1 до 5 тис. грн. (премія призначається до Дня молоді); Ольги Бобіної (Батьківщина) про необхідність проведення дієвих заходів для належного надання житлової площі у гуртожитках, що перебувають у комунальній власності громади.

Міською радою на сесії прийнято 4 звернення: до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до чинного законодавства в частині проведення аукціонів (електронних торгів ) щодо продажу спеціальних дозволів на користування надрами; Державної служби геології та надр України щодо проведення аукціонів (електронних торгів) з продажу спеціальних дозволів на користування надрами; до Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України, Офісу Генерального прокурора прокурора України щодо забезпечення виконання Наказу Міністерства юстиції України №3629/5 від 13 жовтня 1023р. (ситуація довкола земельної ділянки площею 2, 9797 га на вул. Варшавська); до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості підвищення акцизів на пальне.

(Далі буде).

Відділ з організаційних питань