Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

"ПОДБАЙ ПРО СЕБЕ": У НЕТІШИНІ ОБГОВОРЮВАЛИ ПИТАННЯ ІМУНОПРОФІЛАКТИКИ ТА ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ

13 лют 2024

Сьогодні, 13 лютого, за ініціативи ДУ "Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" у Нетішині відбувся круглий стіл.
Захід пройшов за участі представників обласного закладу, заступника міського голови Василя Миська, керівників медичних закладів громади, управлінь культури та освіти, відділу молоді та спорту виконкому міської ради, закладів освіти різних рівнів, сімейних лікарів. Мета зустрічі – заручитися підтримкою лідерів громад для того, щоб популяризувати здоровий спосіб життя, здорове харчування та профілактичні щеплення серед населення.
Впродовж двох наступних місяців відбудеться серія виїзних профілактичних заходів для дітей та дорослих в рамках проєкту «Подбай про себе!», що ініційований Українським католицьким університетом «UCuniversity» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії.
Під час цих заходів у громади Шепетівського району приїжджатимуть мобільні бригади – сімейні лікарі та вузькопрофільні спеціалісти, зокрема, невролог, психолог, офтальмолог, кардіолог. Усі охочі зможуть отримати у них безоплатну консультацію. Також на місці можна буде визначити рівень кисню та цукру у крові, виміряти артеріальний тиск, вирахувати індекс маси тіла, протестуватися на вірусні гепатити та ВІЛ, пройти електрокардіографію та флюорографію.
Діти та дорослі матимуть змогу вакцинуватися від небезпечних інфекційних хвороб, що входять до Національного календаря профілактичних щеплень України, та коронавірусної хвороби.
"Дуже важливо нагадати нашим мешканцям, що щеплюватися, і особливо у часи війни вкрай важливо", – зазначив генеральний директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Габрикевич. Таким чином ми можемо зменшити навантаження на медичні заклади і зберегти більше життів українців. Бо ж після нашої перемоги необхідно буде відбудовувати країну!".
Крім того, фахівці Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб проведуть кілька тематичних тренінгів для медичних працівників центрів первинної медико-санітарної допомоги Шепетівського району. Бо саме вони найбільше контактують з батьками та є авторитетом у питаннях профілактики хвороб та вакцинації. А щоб дізнатися, як добре місцеві мешканці обізнані про профілактичні щеплення та стан свого здоров’я, організатори проведуть опитування.
Відділ з організаційних питань